Mine venner genkendte mig ikke

Lørdag, 26. december 2009
af Redaktion
Carina Engan har har det stadig sådan, at hvis en mand kigger efter hende på gaden, tror hun straks, at hun har spildt noget. Med enorm viljestyrke og god hjælp fra netsiden Slankedoktor.dk er hun endelig sluppet af med sin overvægt
Foto: Helene Bagger
Foto: Helene Bagger

Carina elsker stegt flæsk og persillesovs, og det er ikke just en hensigtsmæssig menu, hvis man skal tælle kalorier.
Det ved den 34-årige kvinde fra Hasselager ved Århus udmærket. Ligesom hun ved, at der kun findes en eneste vej, hvis man vil ændre på noget i ens liv, nemlig viljen til at gøre det.

Svært med gamle vaner
- Jeg har slidt med min overvægt igennem hele livet, men da jeg blev gravid med min ældste søn i 1997, skulle jeg til kontrol og vejes. Vægten viste 124 kilo, fortæller Carina. Hun var flov over, at det var kommet så vidt, men knap to år senere blev hun gravid igen, og med to små drenge var det svært at ændre gamle vaner.
- Jeg har tit været på kur. Hver gang skulle det være slut med alt det usunde, og så faldt jeg i med en enkelt karamel, og så kunne det hele også være lige meget…

En tilfældighed gav udslaget
Carina ler af de gamle mønstre, som mange sikkert genkender. For fem år siden tabte hun sig 25 kilo ved hjælp af et kursus, men da det sluttede, tog hun lynhurtigt de ti på igen.
Da vægten atter nåede op over 100 kilo, opdagede hun tilfældigt Slankedoktor på nettet og meldte sig ind. Med hjælp fra netsiden nåede hun hurtigt under de famøse 100 kilo, og så meldte hun sig ud igen. Men i april forrige år genindmeldte Carina sig hos Slankedoktor, og inden årets udgang var hun nået ned under 80 kilo.
Hun har netop gennemgået en operation, hvor det overflødige maveskind er fjernet, og det medførte, at hun sagde farvel til endnu en last.

Carina har sørget for, at hun løbende blev fotograferet, og striben af billeder dokumenterer nu det imponerende vægttab

Droppede tobakken
- Kirurgen ville ikke tage mig, før jeg holdt op med at ryge, smiler Carina og cementerer således en enorm viljestyrke. Hun var oppe på 40 smøger om dagen. Nu er hun ikke-ryger.
- Jeg nyder at købe tøj i helt almindelige forretninger. Og så er det altså underligt at skulle præsentere sig for gamle venner! Jeg har foreløbig mødt to, som ikke genkendte mig, siger Carina og sætter en hånd i sin nyvundne talje. Det kan fortsat overraske hende, at hun ikke længere er "den tykke pige".
- Hvis en mand kigger efter mig på gaden, så tror jeg stadig, det er fordi, jeg har spildt noget ned ad mig.

Af Anne Kjøge

Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub
Et særlig godt tilbud til dig
Masser af slankeopskrifter her