Zoneterapi hjalp mod kolik

Mandag, 11. januar 2010
af Redaktion
Babygråd gjorde livet som nybagte forældre hårdere, end Jeanette og Stefan Vick havde regnet med. Indtil de med zoneterapi fik bugt med lille Nicolines kolik.
Foto: Torkel Dyrting
Foto: Torkel Dyrting

Vi kender alle de tegnede plancher, som hænger hos læger og andre behandlere, og som giver indblik i det menneskelige mave- og tarmsystem. Når 76-årige Laiff Pedersen skal anskueliggøre, hvad det er, han gør, griber han fat i sådan en tegning og forklarer: - Det samme billede har vi alle under fødderne. Som zoneterapeut påvirker Laiff med andre ord nogle punkter, som er forbundet med fordøjelsessystemet. Og at det virker, kan Jeanette og Stefan Vick fra Jægerspris skrive under på.


Når Emilie er glad, er Jeanette det også. Og den lille pige nyder vitterlig zoneterapeutens behandling

Svært ved at bøvse
Parrets kolikplagede baby, Nicoline havde ikke blot svært ved at bøvse, når hun havde spist. Hun kunne heller ikke komme af med det, hun havde spist og drukket igen. Jeanette, som er 26 år og frisør, siger om pigens første uger: - Der var et helt fast mønster: Sidst på eftermiddagen begyndte hun at græde. Og så fortsatte hun i syv-otte timer. Om morgenen kunne hun godt sove igennem, hvis jeg lå hos hende.

Til at begynde med gav vi hende mad, når hun var ked af det. Men det blev det jo af gode grunde ikke bedre af. Vi prøvede også andre husråd og masserede bl.a. hendes mave. Men lige lidt hjalp det.

Fem behandlinger
Løsningen kom fra Jeanettes søster og svoger. De havde gode erfaringer med Laiff og hans behandlinger, som havde gavnet både dem selv og deres nu femårige datter. Og det problem, Nicolines lille kusine havde døjet med, havde netop været kolik. Hun fik sin første behandling, da hun var tre uger gammel og efter fem behandlinger havde hun ikke længere problemer med at komme af med luften.
- Jeg har været behandler i 20 år, heraf de sidste ni i Jægerspris. Foruden zoneterapi arbejder jeg også med massage og kostterapi. Men med tiden er behandling af børn blevet en slags speciale for mig af den simple grund, at det lykkes så godt. Og det er jo vidunderligt. Selv har jeg to sønner og efterhånden seks børnebørn. Og jeg har haft dem alle under behandling i tidens løb.

Behandling med tilskud

Ud over behandling af småbørnskolik, fødselsveer og andre smerter bruges teknikken også mod bl.a. allergi, luftvejsproblemer, hovedpine, kredsløbsbesvær og stress. Man kan få tilskud til behandlingerne via Sygeforsikringen "danmark".

Nicoline har fået en lillesøster
Siden er Jeanette og Stefan blevet forældre endnu en gang. Familiens nye guldklump, Emilie viste sig dog at have et andet, men mindre problem. - Hun gylpede meget, når hun havde spist, og var utilpas og urolig om aftenen. Allerede den første behandling hjalp meget. Og hun får tydeligvis den næring, hun skal, for hun fordoblede sin vægt i løbet af fire måneder og ligger flot på vægtkurven i forhold til sit alderstrin, fortæller Jeanette.

Zoneterapi hjalp mod kolik