Værd at vide om angst

Mandag, 15. februar 2010
af Redaktion
Angst er udbredt, men andre kan ikke se, at der er noget galt. Måske derfor er angst et tabuområde. Noget, det er svært at tale om og at døje med angst kan være ensomt
Foto: All Over, Bulls, Anjo Foto, Colourbox
Foto: All Over, Bulls, Anjo Foto, Colourbox

I den kinesiske medicin er angst et symptom på for meget varm energi i hjerteenergiens område. Det bliver svært at samle tankerne, der er koncentrationsbesvær. Nætterne er præget af nattesved, dårlig søvn med urolige drømme, ofte så man oplever at befinde sig i et grænseområde, så man ikke
ved, om man drømmer eller er vågen.

HVIS DU VIL VIDE MERE

angstforeningen.dk
visdinangst.dk
psykiatrifonden.dk
healthnetwork.dk
novasel.dk
fabresearch.org
flensholt.dk

Angst og talebesvær
Mange beskriver, at de føler sig skøre, fordi de ikke kan skelne mellem drøm og virkelighed. Det medfører naturligvis træthed. Tale hører også under hjertets område. Så at tale som et vandfald eller tale langsomt, stamme eller have talebesvær er andre symptomer. Man kan have maniske timer, hvor antallet af gøremål er ekstremt. Og fysisk kan man få røde pletter på kinderne, mærke uregelmæssig hjerterytme, være svimmel, have trykken i brystet eller have åndenød.

Angst og depression
I den kinesiske medicin hænger de forskellige energikredsløb sammen. Hvis angst er hovedbanegården, er den følelse, som "bor" på næste station, depressionen. Det kender mange med angst af egen svær erfaring. Men det hænger logisk sammen, når man ser på det energimæssigt.
Men hvad kommer det så af? Det kan komme af ubalance i leverens energi. Så forkæl din lever, og du gør en indsats mod angsten. Det er ikke eneste forklaring, men dog en stor brik i puslespillet.

Glem fedt og sukker
Det let at komme ud i misbrug, når man har ubalance her: Fedt beroliger. Sukker skaber lykkefølelse, og alkohol hører med under sukker. Her og nu-hjælp mod angst er faktisk en høj flødeskumslagkage måske med varm kakao med cognac og flødeskum som tilbehør. Eller chips og cola. Men det fungerer desværre som at tisse i bukserne for at holde sig varm, for efterfølgende bliver det hele bare værre… Man skal tænke på den lange bane.

Af Kirsten Aarslev

Læs også:
Gode redskaber mod angst
Godnat og sov godt