Søskendepar bag romansucces

Mandag, 3. maj 2010
af Redaktionen
Lotte og Søren Hammer har i seks år haft en fælles fritidsinteresse i at skrive krimier, og da det endelig lykkedes at få deres første roman, Svinehunde, udgivet, fik de vendt op og ned på hele deres liv. De to, som lykkeligt landede i samme familie, skal nu vænne sig til at være efterspurgte og berømte og kan kalde sig forfattere på fuldtid
Foto: Birger Vogelius og private
Foto: Birger Vogelius og private

- Vi er gode søskende, men vi har aldrig været særlig tæt på hinanden. I hvert fald ikke i puberteten, da var jeg vist mest til besvær, siger 55-årige Lotte Hammer. - Ja, det tror jeg, du var, indskyder hendes godt to år ældre bror Søren kvikt.
Alligevel har de to i år sammen udgivet romanen Svinehunde, som allerede har solgt over 30.000 eksemplarer i Danmark. Og som om det ikke var nok, bor de to søskende faktisk også sammen.


- Det er mærkeligt at opleve, at der
pludselig er nogen, der vil have en
autograf. Hold da op!

Flyttede sammen
For 16 år siden flyttede Lotte og hendes mand og to børn ind i et hus i Frederiksværk. Hendes ældre tante beboede førstesalen, og da hun døde, foreslog Lotte sin bror at overtage lejligheden.
Søren havde aldrig prøvet at bo i provinsen, og han savnede at undervise, så han fik job på Kregme Skole.

Fik afslag på afslag fra Gyldendal
I det omfang, han ikke sov, brugte han nætterne foran sin computer med smøger og cola inden for rækkevidde. Søren nød at skrive kriminalhistorier til skuffen, og da han flyttede ind i sin søsters hus, foreslog han, at de skrev en krimi sammen. - Jamen, hvorfor ikke? grinede Lotte.
De skrev over tusinde sider og sendte dem til forlaget Gyldendal. Som sendte hele molevitten retur.

4. gang er lykkens gang
- Men vi har stor hengivenhed for redaktøren derinde, for selv om vi fik klart afslag, var det begrundet og ikke arrogant. Det var det heller ikke hverken anden eller tredje gang. - Og vi er meget stædige begge to. "Vi må forsøge igen og yde vores bedste," var vi enige om.


Foreløbig er
"Svinehunde" solgt
i over 30.000 eks-
emplarer herhjemme

Da Gyldendal endelig antog manuskriptet til "Svinehunde", inviterede Lotte og Søren familien ud at spise.

Svinehunde udgives i 16 lande
Men det spirende forfatterpar hæftede sig ikke ved, at deres bog også blev præsenteret på den store, internationale bogmesse i Frankfurt.
- De ringede begejstret nede fra Tyskland og fortalte, at vores bog var solgt til udlandet. Bogen udgives i 16 lande, hvilket er noget af en præstation for en debutbog.

Er allerede i gang med bog nummer 4
De to søskende har allerede afleveret de næste to bøger til forlaget og skriver på den fjerde. De forklarer, at bøgerne er meget forskellige fra hinanden, og Søren skærer det ud i pap:
- Det er da røvsygt at sidde og skrive det samme! Men jeg håber, at jeg kan skrive i mange år endnu. At den høje herre deroppe sørger for, at jeg bliver hundrede …

Af Anne Kjøge

Læs også:

Klik her, og vind
Lotte og Søren
Hammers bog
Svinehunde
Forfatterdebut
på plejehjemmet

Hej, jeg er din
søster