Naboer deles om katten

Mandag, 5. juli 2010
af Redaktion
På papiret har katten Chili fast adresse hos familien Bille i Aalborg, men den har også adopteret nabofamilien, der engang absolut ikke brød sig om katte. Derfor er de to familier i dag blevet rigtig gode venner
Foto: Torkel Dyrting
Foto: Torkel Dyrting

Chili spytter på poten og gnider en usynlig plet af den glitrende pels. Hun er en kat i sin bedste alder og helt sin egen. Og så alligevel: Uden hende ville hverdagen for to familier på Paludan Müllersvej i Aalborg være anderledes grå og kedelig, for så havde de slet ikke kendt hinanden, og familien i nummer 15 ville ikke have fundet ud af, at kæledyr er en fantastisk opfindelse.

Nej til kæledyr
Familien Erkocevic kom hertil fra Bosnien for mange år siden. For fire år siden købte de huset på Paludan Müllersvej, og Maida havde dårligt sat foden i det nye hus, før hun begyndte at plage sine forældre. Om de dog ikke kunne få et kæledyr? "Nej", sagde far Camil og mor Sutka, mest far, for han var i virkeligheden ikke særlig vild med dyr.

Nye naboer
Næsten samtidig flyttede Torben og Dorthe Bille ind i nummer 13 med deres første søn, Sebastian, der nu er seks år. - Sidste år bestemte vi os så for, at vi gerne ville have kat, selv om vi var noget nervøse for, om naboerne ville synes om det, fortæller Dorthe. - Katte kan jo godt finde på at bruge blomsterbede som toilet, og vi ville jo ikke ødelægge vores gode naboskab. Men vi gjorde forsøget, og så kom Chili altså sidste år.

Chili gik sine egne veje
Som alle kattemennesker ved, går katte helst deres egne veje, og en morgen fik familien i nummer 15 uventet besøg. - Pludselig spadserede Chili ind i vores hus, som om det var hendes andet hjem. Majda havde været rigtigt tit ovre hos naboen, og vi vidste jo godt, det var for at være sammen med Chili. Det afslørede de hvide hår på hendes tøj, siger mor Sutka.

Chilis største fan
På den måde har Chili fået særstatus hos familien Erkocevic. Den kigger jævnt hen ind i deres skabe og balancerer på reolen, uden at en eneste nipsting falder til jorden. Og faderen i huset? Han er måske den allerstørste fan af Chili.

Godt naboskab
I det hele taget har familierne fået en del til fælles ud over den blide kat med det skrappe navn. Dorthe og Torben låner naboens trailer, når der skal køres byggematerialer og haveaffald væk, og Sutka og Camil plukker alle de dejlige æbler fra naboens træ, som de bare kan overkomme, og børnene følger Chilis gang i begge huse.

Af Greta Johannsen

LÆS OGSÅ:

Har du Danmarks bedste nabo?
Klik her, og vind en rejse til Rhodos

Blev genoplivet af naboerne

Kæmpe kat