Theodor og Martha har to fædre og to mødre

Mandag, 31. januar 2011
af Redaktion
Iben og Pernille er kærester, og det er Jacob og Erik også. Sammen har de lesbiske kvinder og de homoseksu¬elle mænd skabt en familie fuld af kær¬lighed og tryghed. De deles om hver¬dagens glæder og udfordringer med deres to små børn i fokus
Både Pernille, Iben, Jacob og Erik har masser af kærlighed at give af til deres fælles børn, fireårige Theodor og Martha på knapt et år. Foto: Jacob Ljørring
Både Pernille, Iben, Jacob og Erik har masser af kærlighed at give af til deres fælles børn, fireårige Theodor og Martha på knapt et år. Foto: Jacob Ljørring

- Jeg vidste i en tidlig alder, at jeg skulle have børn, og da jeg mødte Pernille for ni år siden, meldte jeg hurtigt ud, at hun skulle være indstillet på børn, fortæl­ler den 30-årige biolog og poli­tiker, Iben Rathje.

Forgæves donorjagt
Efter forskellige overvejelser annoncerede Pernille og Iben efter en egnet donor. - Vi skrev på nettet og i PAN, verdens ældste blad for homoseksuelle, fortæller 45-årige Pernille Rathje, som arbej­der som it-konsulent og syste­mudvikler. Men kvinderne fik ikke umiddelbart henvendel­ser retur, som passede til deres værdinormer og holdninger.

Projekt baby
Til alt held spottede Iben og Pernille selv en speciel annonce i PAN bladet.
- Annoncens ordlyd faldt fuldstændig i tråd med Pernil­les og mine holdninger, og så var det så fantastisk, at det var to, der gerne ville være fædre! De to par blev efter en del skriverier enige om at mødes og besluttede hurtigt at gøre alvor af det store fælles projekt.

Gravid i andet forsøg
Iben blev ikke gravid i første omgang, men allerede ved andet forsøg lykkedes det.
- Vi blev bare så glade og grinede meget, husker 35-årige Jacob Bojsen, som er studie- og karrierevejleder på Københavns Universitet og fuldstændig ligeglad med, at det var Erik, der blev biologisk far i første omgang.

Fredeligt familieliv
- Vi har alle fire et rigt og travlt liv med job og fis og ballade som alle andre, fortæller Iben, - men efter, vi har fået Theo (4) og hans lillesø­ster Martha (1), som har Jacob som biologisk far, er det klart, at børnene er det vigtigste i vores liv. Theo og Martha bor fast hos Iben og Pernille, men hver fjortende dag tilbringer de fire dage hos Jacob og Erik.
- Vi har et konstant samarbejde omkring børne­haven, hvor meget tv, man må se, mad, tøj, økonomi etc., lyder det fra Pernille

Dobbelt kærlighed
Ingen i den særprægede familie har mærket noget nega­tivt fra omgivelserne i forbin­delse med deres fælles børn.
- Men hvad pokker, vi er jo også pri­vilegerede. Vi er dobbelt op til at give vores børn kærlighed og tryghed, er de to par enige om.

Af Mary Steengaard

Læs mere her

Blev kunstigt befrugtet som enlig

Når sønnen er homoseksuel

Vi elsker alle vores ni børn