Jeg forlod Jacob af kærlighed

Mandag, 19. september 2011
af Erik Pedersen
Ilse Wilmot levede i flere år med sin alkoholiserede mand, Jacob Haugaard. I sin nye bog fortæller hun om livet med musikeren, hvis første-elskerinde var bajerne, og hvordan de fandt sammen igen...
Ilse er stolt over den seneste familieforøgelse ? seks søde og frække mopshvalpe Foto: Alex Tran
Ilse er stolt over den seneste familieforøgelse ? seks søde og frække mopshvalpe Foto: Alex Tran

Ilse Wilmot er 34 år, fraskilt og enlig mor til en datter på syv år og en muskelsvindsramt søn på ti, da hun bliver kæreste med Jacob Haugaard. Hun har altid sat en ære i at have styr på sit liv og orden i tingene. Men lige præcis på de to punkter kunne hun ikke have fundet en mand, der var mere modsat hende selv.
Jacob Haugaard bor i en hjemmelavet skurvogn. Han er kendt i hele Aarhus som en festoriginal, der fører et mildt sagt ustabilt liv som musiker og nærmest lever af hash og bajere.

VIND BOGEN

"At overleve med en alkoholiker - mit liv med Jacob Haugaard" udkommer den 26. september. Den er udgivet på Gads Forlag og koster 299 kr.
10 læsere kan vinde et eksemplar af bogen. For at deltage i konkurrencen skal du skrive FJK HAUGAARD i en sms til 1266 senest 6. oktober. Pris 7 kr. + alm trafik-takst.

Forelskelse
Alarmklokkerne ringede gennem hendes venners advarsler.
- Jeg hørte dem ikke. Jeg syntes, han var sød og morsom, og han fik mig til at le. Vi snakkede også fantastisk godt om alt muligt, så derfor føltes min forelskelse i ham bare helt naturlig.
Men det blev en kærlighed, der i mange år også skulle føre både smerte, angst og fortvivlelse med sig. Det lægger Ilse Wilmot helt åbent frem i sin bog, der udkommer i denne uge. Gennem flere forsøg med terapi, lykkedes det aldrig Haugaard at lægge bajerne og hashen på hylden.

Siste forsøg
Som en sidste udvej for sig selv begyndte Ilse at gå i terapi, fordi hun - som hun selv udtrykker det - ikke ville ende som det klynkende offer, hun kunne fornemme, at hun var ved at blive. Og det var vendepunktet i hendes liv.
Det betød at Ilse brød med Jacob, og Jacob begyndte igen til terapi.
- Denne gang resulterede halvanden måneds behandling i, at han totalt stoppede både sit spiritus- og hashmisbrug, så han i dag er ædru på 19. år

En ny mand
- Han er stadigvæk rastløs, for sådan er hans natur, men jeg har fået en ædru mand, og det er jeg virkelig taknemlig for. Jacob går fortsat til møder i AA flere gange om ugen, for han har behov for at være sammen med ligestillede, og han er altid rigtig glad, når han kommer hjem.
- Jacobs og mit liv sammen er ligesom alle andres heller ikke altid problemfrit, selv om han ikke drikker længere, men heldigvis er vi blevet rigtig gode til at finde balancen i det. Og det er en meget stor glæde.

Gode råd om alkohol
Vind andre præmier med Familie Journal