Kærligheden trives i skurvognen

Søndag, 12. februar 2012
af Ole V. Hansen
Der har ikke været meget plads at boltre sig på, mens Signe Jørgensen og Glenn Malund har bygget deres nye hus i Hedensted - parret og deres to børn har boet i en skurvogn
Foto: Torkel Dyrting
Foto: Torkel Dyrting

Det er ikke, fordi de har penge på hjernen - og såmænd heller ikke i banken. Men de er unge, initiativrige og faktisk ikke så lidt klogere end de fleste andre på deres alder. Signe og Glenn vil bare ikke døje med en husgæld, der vil tage pusten fra dem resten af livet.

Først var de tre
Alligevel kan man godt gå hen at blive utålmodig. Otte måneder i en skurvogn på en mudret, østjysk byggeplads i udkanten af Hedensted må også være nok. Men det har været parret og dets to små børns frivillige offer, siden familien efter to års venten og med mere end skindet på næsen slap af med deres tidligere hus.
Lige siden har den 27-årige tømrersvend Glenn Malund nemlig i hver en ledig stund knoklet med at bygge den 217 kvadratmeter store toetagers bolig, der fremover skal danne rammen om hans, den ét år yngre kærestes, Signe Jørgensen og deres to børns fremtidige dagligdag. I hvert fald de næste fem-seks år.
Deres unge alder til trods har de holdt sammen i 11 år, selv om de ikke har boet sammen i alle årene. I dag er de i gang med deres andet fælles hus og har derfor slået sig ned i en skurvogn - lige ved siden af deres fremtidige hus. Da beslutningen om skurvognen blev taget var de også blot tre personer, men selv samme dag den ankom, opdagede Signe, at hun var gravid.

Plads til alle
En novemberdag sidste år kom parrets yngste til verden på Horsens Sygehus. Efter lidt af en lynfødsel, må man sige.
- Glenn kørte mig derind, en time senere var det overstået, og klokken syv - tre timer efter fødslen - var vi alle fire tilbage i skurvognen, mindes Signe, der aldrig har været ængstelig for, om det nu også er forsvarligt at lade de to rollinger vokse op i så utraditionelle omgivelser.
Parret har nemlig bygget vognen så grundigt om, at de 48 kvadratmeter ikke afviger alverden fra andre forsøg på at kombinere dagligstue og sovekammer.
Signe indrømmer dog, at de næppe havde udskiftet linoleumsgulvet og tagpladerne, hvis hun og Glenn skulle have boet her alene.
- Men vi kan jo ikke have, at børnene fryser. Eller at der drysser et eller andet ned fra loftet, der eventuelt kan give Munte og Xander en begyndende astma.
I dag er der ikke længe til at alle fire kan flytte ind i deres nye hjem. Samtidig kan både de og banken glæde sig over, at budgettet holder.

Læs også:
Selvgjort er velgjort
Naboer deles om katten
Far var jordemor