Hun tænder julelys i børnenes hjerter

Onsdag, 12. november 2014
af Claus Gjedsig, foto: Henrik Bjerg
Sammen med en række andre frivillige har Lene Kristensen skabt butikken Heart & Soul. Ingen får løn, for hele overskuddet går til udsatte mennesker - i særdeleshed børn

Populære artikler på familiejournal.dk

Opskrift på en anderledes æblekage
Opskrifter på nordisk strikSjov video: udbryder hesten Mariska

Lene Kristensens hjerte har altid banket for samfundets svageste, og sammen med en række andre frivillige har hun stablet et projekt på benene, som kommer udsatte børn til undsætning.
Projektet er to butikker midt i Horsens, der handler med brugskunst og tøj samt blandt andet te, kaffe og chokolade.

Butikkerne drives af frivillige, der arbejder på skift uden løn. "Heart & Soul" hedder de, og hele overskuddet går til en bred vifte af udsatte børn og deres familier.

Hjerternes fest

- Julen er hjerternes fest, og her er vi med til at tænde julelys i både bogstavelig og i overført forstand, siger den 56-årige Lene, som selv er plejemor for et par teenagebørn og desuden selv har voksne børn og to børnebørn.

Læs også: Perlemor gør en forskel

- Udsatte familier får julepakker med masser af mad i og gaver til børnene. Det er enten frivillige herfra eller ansatte i kommunen, der deler ud, og alle er meget rørte. Der bliver delt mange varme knus ud ved disse lejligheder, fortæller Lene.

Ung mand kom med 5000 kroner

Også resten af året kommer "Heart & Soul" børnefamilier til undsætning. Typisk i forbindelse med fødselsdage eller konfirmationsfester, eller det kan være at hjælpe en familie opå sommerferie eller at sørge for babytøj og udstyr til en ung, enlig mor.
- Vores arbejde fører mange varme tråde ud i samfundet, og vi bakkes godt op af både erhvervslivet og private. Således fik vi en dag besøg af en ung mand i butikken. Han afleverede en kuvert med 5000 kroner, fordi han selv som barn aldrig havde holdt jul eller fødselsdag. Nu havde han som voksen overskud, og derfor ville han gerne hjælpe. Det er da fantastisk siger Lene.

Læs også: Nu er der råd til flere oplevelser


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.