Trillingerne fik en julekurv

Mandag, 20. oktober 2014
af Greta Johannsen, foto: Gregers Overvad
Anja og hendes mand havde svært ved at få børn, men heldigvis havde de da Jonas. Han ville også gerne have en lillesøster eller lillebror - og pludselig kom der tre små børn

Det kan være en tung byrde at være enebarn. Det ved Jonas. Han nåede at blive 8 år, inden han altså pludselig ikke var enebarn mere. Til gengæld fik han så tre små søskende på én gang - og det kan være en stor mundfuld for både forældre og storebror, for slet ikke at tale om bedsteforældrene, der godt kan sætte de pæne pynteting op på det høje skab igen. Der er nemlig kommet liv i familien Tullberg i København.

Vincent, Lucas og Ida er nu 14 måneder. Der er tremmer for de farlige steder, men ellers er der fri leg over hele lejligheden. Derfor kan man finde brødstumper puttet ned bag radiatoren, sokker på gulvet og seks små hænder der rækker ud efter alt løsthængende som perlekæder, snørebånd og nipsting. Mor, Anja, har orlov fra sit arbejde som lærer, mens far, Jacob, er begyndt på arbejde igen. Dagene går med vasketøj i lange baner, mad skåret ud i mundrette hapser og pædagogisk indsats, når den ene trilling slår den anden. Det er lang tid siden, at Anja og Jacob har sovet en hel nat igennem, og det er lige så lang tid siden, der var råd til ekstra luksus i hverdagen. Alligevel vil hverken forældre eller Jonas bytte deres hverdag ud med noget som helst andet - og derfor syntes mormor, Vivi Tullberg , at hendes lille - eller store - familie fortjente Familie Journals julekurv.

Læs om sidste års glade vinder af julekurven

Tre babyer

Jonas var blevet 8 år, og da han en dag henkastet fortalte sin mormor, at nu skulle han være storebror, blev mormor mægtig glad. Til gengæld måtte hun lede efter en stol, da Jonas fortsatte: "Ja, og mor har tre babyer i maven."

- Jeg blev indlagt før tiden, fordi jeg fik svangerskabsforgiftning, og til sidst skulle det gå rigtig stærkt. Jeg fik trillingerne ved kejsersnit den 11. august 2013 om morgenen. Det var temmelig kaotisk, personalet ringede efter min mand, der måtte vække overboen, så de kunne holde øje med Jonas, mens Jacob var på hospitalet. Samtidig blev morfar og mormor også ringet op, så de kunne overtage Jonas. jeg selv var temmelig syg på det tidspunkt, men det endte heldigvis godt. Han var den første til at se alle sine nye søskende. De vejede hver især 1.500 gram og var sunde og veltilpasse, så det var en meget stolt Jonas, der kunne fortælle alt om de tre små i skolen de næste dage, siger Anja.

Gode bedsteforældre

- Vincent, Lucas og Ida er nu 14 måneder. Jonas er 9 år og en rutineret storebror, der synes, det er sjovt, når de små rejser sig op ved hans ben, og synes, det er knap så sjovt, når de tømmer hans skoletaske. Han bedste ven hedder Fiona, hun har også en lillebror, så de to taler tit om, hvor sjovt og hvor besværligt det er med sådan nogle små størrelser - men stolte er de begge to.

- Uden vores bedsteforældre og min søster havde vi slet ikke haft styr på alt det praktiske. Et sæt bedsteforældre kommer med mad og boller hver onsdag, de andre kommer med frikadeller og fiskefrikadeller og alt muligt andet godt, og alle tager sig både af Jonas og de små, så det har været en stor lykke for os alle at få så mange børn på én gang.

Lav selv dine julegaver


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.