Dejligt nyt hjem til familie med snart fire børn

Onsdag, 4. februar 2015
af Kurt Balle Jensen, foto: Jørgen Ploug
Lasse fra Sjælland og Rina fra Sønderjylland bosatte sig i Hundested. Men efter et par år rykkede de til Sønderjylland og gik i gang med at renovere en ruin

I 1847 blev der bygget en kro ved hærvejen mellem Røllum og Uge i Sønderjylland. For få år siden var den i så dårlig stand, at den blot stod og ventede på bulldozeren. Men så kom der en familie fra Hundested, Rina og Lasse Andresen, og de ville det anderledes.

I dag nikker de lokale tilfreds, når kører de forbi. Den gamle kro nærmest strutter af selvtillid med nye vinduer, nyt tag og igen fire skorstene som engang i fortiden. Og inden døre går familien Andresen og er godt i gang med at skabe et hjem i de gamle bygninger.
Det hele startede for godt 10 år siden. Rina fra Sønderjylland gik på seminariet i Jægerspris og mødte på Langelandsfestivalen den nyuddannede tømrer Lasse.

Læs også om Jette, der overtog svigerforældrenes gård i Vojens

Byggede nyt hus

I 2005 byggede Lasse et træhus i Hundested tæt på Kattegat, og her fik de et liv og datteren Mathilde sammen. Men der var en drøm, der pressede sig på. Lasse ville gerne have hus på landet, og det ville Rina også. Desuden ville hun gerne tilbage til Sønderjylland, og hun ville gerne have fire børn. Det var der ikke rigtig plads til i huset i Hundested. Noget skulle ske, og løsningen blev den gamle kro ved Aabenraavej.

- Vi flyttede ind i sommeren 2009, og vore venner troede, vi var blevet tossede, smiler Rina.
Men Lasse havde sikret sig, at sokkel, fundament og spær var i orden, og han havde mod på det.

Noget af det første og vigtigste var at få etableret jordvarme, så familien kunne klare den første vinter. Herefter gik Lasse for alvor i gang. Han fik fat i fotos af huset, som det har set ud så langt tilbage som muligt, og også gamle rester af maling kunne sætte parret på sporet.
- Det er vigtigt at renovere med respekt for husets sjæl, og det er også derfor, vi har genetableret de fire skorstene, siger Lasse.

Læs også om Trine, som fandt en ny vej for sin familie

Nummer fire på vej

I dag har familien tre børn: Mathilde på 7, Martinus på 4 og Mathies på 1 år. Nummer fire er på vej, og Rina får de fire børn, hun sagde, hun ville have.

Rina arbejder nu i Kværs Børnehave, og Lasse driver Bulværk Facade og tilbyder dermed den helt gamle byggeskik fra før bindingsværket, hvor der benyttes træplanker i stedet for murværk mellem stolperne.
Men huset på Aabenraavej kalder stadig. Der skal laves en "a køøn stue," der oversat betyder den fine stue, og der skal laves endnu et børneværelse, bryggers og nyt badeværelse.


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.