Lindy fra "Rigtige Mænd" er begejstret for sin nye livsstil

Tirsdag, 17. februar 2015
af Caroline Grønne Wigdal, foto: Lars Horn
Lindy Aldahl, murer fra nordjylland, hader at tabe. Og han udkonkurrerede da også sine håndværkerkolleger, da der skulle dystes i løb, svømning og cykling

Rigtige mænd siger ja tak til et måltid sovs og kartofler og nej til salat. Sådan tænkte Lindy Aldahl ind til for et år siden. Men så vendte hans liv 180 grader. Det sørgede hans kone for. Lindy var nemlig kommet i så dårlig form, at han fik åndenød, når han skulle ned på hug. Og desuden røg han gerne en pakke cigaretter om dagen. Resultatet var, at han hostede mere og mere.

Det var ikke fordi Anette Aldahl synes, at hendes kære mand var blevet doven og ugidelig, at hun meldte ham til programserien "Rigtige mænd". - Jo, jeg synes det var ulækkert, at Lindy lugtede sådan af røg, men jeg meldte ham til programmet ene og alene fordi, han er en sprællemand.

Og det er netop, hvad Lindy er, og derfor tog han det med et smil, da han blev udvalgt til programmet og pludselig stod foran sit livs udfordring. Nemlig at klare en Xterra med hjælp fra træningsekspert Jacob Søndergaard og at indføre en hulens masse grønsager i dagens kalorieindtag.

Læs også om tre danske kvinder, som arrangerer internationale maraton for en god sag

Slut med trætte lunger

Programserien på DR1 fulgte i seks afsnit fem håndværkere fra Jylland med en livstil, som var skadelig for deres eget helbred, hvor for mange øl og cigaretter, nul motion og al for meget usund mad, var hovedingredienserne. I program seks skulle de fem mænd gennemføre en Xterra. Det er et triatlonløb, som består af 1500 meters svømning i hav, 30 kilometer på mountainbike i hårdt terræn og til sidst 10 kilometers løb.

- I dag er det ikke lungerne, som er trætte, det er benene og først efter mange kilometer, siger Lindy tilfreds.

Læs også om sangeren André Lundemann, som reducerede sin vægt ganske betydeligt

Selv om lille Støvring nu har fået en vinder fra tv i byen, er Lindy ikke blevet mere kendt, for alle kendte alle i forvejen. - Men jeg og Anette er da blevet stoppet på gaden, hvor folk fortæller, at det er et kanon program at følge, siger Lindy. Og børnene Matias, Oliver og Sarah er stolte af deres far.

Tab og vind

Gør Lindy ikke med samme sind. Og rigtige mænd skal også være bedst og hurtigst, i hvert fald ifølge Lindy, som på ingen måde kan håndtere et nederlag. - Jeg hader bare at tabe, det er det værste jeg ved, siger han. Det var lige præcis frygten for at tabe, som drev Lindy til at placere sig som nummer et blandt de fem håndværkere. Nu er det med lys i øjnene og armene i vejret, at han kan blære sig.

På Lindys konto er der i dag færre kilo og flere år i livet, men der ud over er der også nye venskaber.


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.