Opskrifter

Morgenboller med blå birkes

Onsdag, 8. oktober 2008af Redaktion
(16 stk.)15 g gær3 dl vand2 dl surmælk1 spsk. olivenolie1 spsk. salt400 g groft speltmel200 g hvedemelPynt:Æg og blå birkesRør gær med vand, mælk,

(16 stk.)

15 g gær
3 dl vand
2 dl surmælk
1 spsk. olivenolie
1 spsk. salt
400 g groft speltmel
200 g hvedemel

Pynt:
Æg og blå birkes

Rør gær med vand, mælk, olie, salt og groft mel. Tilsæt så meget hvedemel, at der er tale om fast grød. Sæt det i køleskabet til næste dag. Ælt derefter så meget hvedemel i, at dejen akkurat slipper skålen. Formes til boller og efterhæver 20 min. Drysses med lidt æg og blå birkes. Bages ved 225° grader i 15-20 min. Kan fryses.


Opskrift: Helle Brønnum Carlsen og Kristina Miechels

PRØV OGSÅ
Vaniljegrovboller