Opskrifter

Frøsnappere

Søndag, 30. oktober 2011af Redaktion
Er der noget bedre end en lun frøsnapper en søndag morgen

50 g gær
2½ dl mælk
60 g sukker
1 æg
500 g mel
300 g smør

Fyld
100 g blødt smør
100 g sukker
1 tsk. vaniljeessens
1 æg
1 spsk. blå birkes
1 spsk. sesamfrø

TIP

Frøsnapperne kan med fordel laves klar på forhånd og fryses ubagte. Så skal de bare lægges frosne på en bageplade i 15 min., før de bages som beskrevet

Rør gæret ud i mælken, tilsæt sukker og æg og ælt dejen sammen med melet. Rul dejen ud i en firkant i 1 cm tykkelse og fordel halvdelen af smørret på 2/3 af dejen i papirtynde skiver. Fold den smørløse tredjedel over og derefter den sidste del, så dejen får tre lag med smør imellem. Rul dejen flad og gentag processen med resten af smørret.
Rør smør, sukker og vaniljeessens til en blød remonce og rul dejen ud til en firkant på 40 x 50 cm. Smør remoncen ud på den ene halvdel af dejen og fold den anden halvdel over. Pensl dejen med sammenpisket æg og drys med birkes og sesam. Skær dejen i 5 cm brede stykker og sno dem et par gange. Læg frøsnapperne på en plade med bagepapir og bag dem ved 210° i 16 min.

Bageopskrift: Kristina Marckmann

FESTLIGE KAGER OG DESSERTER

Med Decomax kan du sprøjte lagkager op, lave macaroons og dekorere cupcakes uden brug af sprøjtepose.
Køb pennen i shoppen for 199 kr.

Find flere opskrifter her...
Minispandauer
Morgenboller med banan
Pærecroissanter






Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop