Opskrifter

Kaffekage

Onsdag, 7. marts 2012af Redaktion
En kage bagt uden æg, men saftig med en skøn smag af kaffe og appelsin

5 dl kaffe
2½ dl lys sirup
1½ tsk. kanel
Revet skal fra 1 usprøjtet appelsin
1 tsk. ingefær
1 tsk. allehånde eller nelliker
3 tsk. natron
10 dl hvedemel

Glasur
Flormelis, appelsinsaft og revet appelsinskal







JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Rør siruppen ud i lunken kaffe. Rør resten af ingredienserne i, men kun halvdelen af appelsinskallen. Dejen skal være som en løs grød. Beklæd en form på 20 x 30 cm med bagepapir og hæld dejen i. Bag kagen på nederste rille ved 175° i ca. 25 min. Kontroller med en kødnål, om kagen er bagt færdig. Lad den afkøle på en rist, inden den pyntes med glasur og revet appelsinskal.

Bageopskrift: Aase Dotterud i samarbejde med Mette Sundsbø


DEN IDEELLE SPRINGFORM

En ideel springform til bagning og nedfrysning. Formen slipper let, er 100% tæt og bestandig overfor skrammer. Formen fås i shoppen for 269 kr.

Find flere opskrifter her...
Mokkastykker
Banankage med ingefærglasur
Harriets kaffekager










Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop