Opskrifter

Gulerodskage med abrikoser

Søndag, 1. april 2012af Becel
En rigtig yndlingskage med gulerod, abrikoser og rosiner

(Ca. 20 pæne stykker)

300 g sukker
3 store æg
200 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 spsk. stødt kanel
1 dl rapsolie
50 g hakkede nødder (fx hassel- eller valnødder)
75 g grofthakkede tørrede abrikoser
75 g rosiner
300 g groftrevne gulerødder
Lidt ekstra abrikoser til pynt

Glasur
250 g flormelis
Lidt kogende vand

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Pisk sukker og æg sammen til det bliver hvidt og skummende. Bland mel, bagepulver og kanel og vend det i massen med sukker og æg. Tilsæt rapsolie, nødder, abrikoser, rosiner og gulerødder og rør dejen ensartet.
Hæld dejen i en firkantet form eller et ildfast fad på 20-30 cm, foret med bagepapir. Bag kagen ved ca. 175 grader i ca. 50 min. Brug en kødnål til at følge med i, om kagen er færdig. Dejen skal slippe let.
Når kagen er kold, kan du pynte den med glasuren, som du fordeler jævnt på hele kagen. Løft kagen ud af formen ved hjælp af bagepapiret og skær den i ca. 20 pæne stykker. Drys evt. tallerkenerne med lidt flormelis og pynt med lidt finthakkede abrikoser.

God fornøjelse!

Bageopskrift: Becel


Du kan læse mere om Becel her

Find flere opskrifter her...
Koldhævede solboller med solsikke og hørfrø
Sprød helårssalat med granatæble og gedeost
Små krydrede oksekødboller med salat og courgette-fritter




Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop