Opskrifter

Appelsin- og chokoladekage

Lørdag, 12. maj 2012af Redaktion
En formkage med skøn smag

300 g blødt smør
500 g sukker
4 æg
1 usprøjtet appelsin
450 g hvedemel
4 spsk. kakao
3 tsk. bagepulver
3 dl mælk

Pynt
Flormelis

Rør smør og sukker til en lys og luftig smørcreme. Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt imellem hver. Kom revet appelsinskal (fra næsten hele appelsinen) og 1 dl appelsinsaft i dejen. Bland mel, kakao, bagepulver og vaniljesukker i en skål. Kom skiftevis melblanding og mælk i smørcremen. Fordel dejen i en papirbeklædt form på 22 x 30 cm. Bag kagen ved 175° i ca. 45 min. Drys med flormelis og resten af den revede appelsinskal.

Bageopskrift: Aase Dotterud i samarbejde med Mette Sundsbø og Tine

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Find flere opskrifter her...
Citronkage med citronglasur
Appelsinkage med marcipan
Æbledrømme med kokos



Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop