Opskrifter

Benløse fugle

Mandag, 28. december 2009af Redaktion
Benløse fugle er en klassisk ret af kalve- eller oksekød

Benløse fugle

(4 pers.)
30 min. + 60 min. i gryden

Ingredienser til benløse fugle

8 tynde skiver kalve- el. oksekød skåret af tykkam
50 g bacon i skiver
1 stort løg
Salt og peber
25 g smør
20 g mel
3 dl kødsuppe/sky
Kødnåle

Tilbehør til benløse fugle
Kartoffelmos og grøn salat

Sådan laver du benløse fulge

TIP

  • Drys gremolata - den italienske klassiker inden for drys - over retten.

Hvis ikke kødskiverne er banket meget flade, gøres dette. Læg bacon ud og en kødskive over. Drys med hakket løg, salt og peber og rul til små roulader, hvor baconen kommer til at være synlig, mens løget er fyld. Luk med kødnåle. Brun rullerne i smør. Kom vand ved (ca. 3 dl) til det dækker og kog i 40 min. ved svag varme. Tag kødet op. Rør melet med lidt koldt vand og kom i suppen og kog i 3 min. Læg rullerne tilbage og smag til.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Klik her, hvis du vil prøve flere klassiske retter...