Opskrifter

Ølbraiseret kalveskank med vintergrønt

Fredag, 9. januar 2009af Redaktion
(3 pers.)20 min. + 1 ½ time i ovnen3 skiver kalveskank (3-4 cm tykke)Salt og peber1 spsk. smør450 g hvidkål100 g gulerod200 g persillerod2 rødløg1

(3 pers.)
20 min. + 1 ½ time i ovnen

3 skiver kalveskank (3-4 cm tykke)
Salt og peber
1 spsk. smør
450 g hvidkål
100 g gulerod
200 g persillerod
2 rødløg
1 hvidløg
1 mørk øl
1 dl vand
1 bdt. hakket persille


Skær et par snit i kanten af hver skive kalveskank og brun dem i smørret. Læg kødet i en bradepande og krydr med salt og peber. Snit kålen i strimler og svits den i smørret. Skær gulerod, persillerod og rødløg i tern og pil hvidløget. Læg rodfrugterne ned til kødet sammen med øl, vand og persille. Fordel kålen over rodfrugter og dæk bradepanden til med stanniol. Stil bradepanden i ovnen ved 160° i 1½-2 timer, til kødet er mørt. Server med groft rugbrød og stærk sennep.

Madopskrift: Kristina Miechels


Mere mad med promiller...
Engelsk porterkage
Gris i øl