Opskrifter

Forloren skildpadde

Søndag, 8. februar 2009af Redaktion
(4 pers.)750 g kalvekød med ben (bov eller bryst)7,5 dl vand2 gulerødder1 porre1 spsk. salt5 peberkorn2 spsk. mel5 dl vandSalt og peber1 dl sherry2

(4 pers.)

750 g kalvekød med ben (bov eller bryst)
7,5 dl vand
2 gulerødder
1 porre
1 spsk. salt
5 peberkorn
2 spsk. mel
5 dl vand
Salt og peber
1 dl sherry
2 spsk. tomatpure
Kulør

DET ER ARBEJDSTIDEN VÆRD

Forloren skildpadde er en ret, som de fleste fra den yngre generation kun kender som færdigret.
Mange vælger retten fra, fordi den består af mange forskellige smådele, der skal tilberedes hver for sig. I bund og grund behøver det ikke at være så omfattende en proces, man kan eksempelvis vælge, at købe en færdig fiskefars til fiskefrikadellerne.
- Kødbollerne kan tilberedes på forhånd, samtidig med at man steger frikadeller og fryser ned, til de skal bruges. Alt i alt er det efter min overbevisning en ret, hvis smag langt overskygger tilberedningstiden, siger Kristina Miechels, der her har nyfortolket madskribenten Kirsten Hüttemeiers opskrift på forloren skildpadde.

Kødboller
300 g hakket kalv og flæsk
1 æg
2 spsk. mel
½ dl mælk
Salt og peber
1 spsk. revet løg

Fiskefrikadeller
200 g hakket torsk
1 æggeblomme
1 spsk. mel
Salt og peber
½ dl mælk
Smør til stegning

Kom kødet i en gryde med vandet, kog op og skum af. Tilsæt stykker af gulerødder og porre samt salt og peberkorn og lad kødet koge i 2 timer, til det er mørt. Rør imens farsen til henholdsvis kød- og fiskeboller. Form kød- og fiskeboller med en teske og steg dem på hver sin pande i lidt smør. Tag kalvekødet op, lad det køle lidt og skær det i tern. Blend kogevandet med grønsager og jævn det med melet rystet ud i lidt vand. Tilsæt kalvekødet, sherry, tomatpure og evt. kulør og smag til med salt og peber. Tilsæt kød- og fiskeboller og varm godt igennem. Server med brød og halve el. kvarte smilende æg.

Madopskrift: Kristina Miechels

Prøv også ...
Forloren hare
Forloren vildtgryde

Og hvis du vil lave sjov med børnene ...
Forloren flagermus