Opskrifter

Moules frites

Mandag, 15. november 2010af Redaktion
Muslinger er billig mad, og serveres de som i Belgien og Frankrig med pommes frites, er det en fyldig herreret

(6 pers.)

2½-3 kg blåmuslinger
3 spsk. olivenolie el. smør
2 hakkede skalotteløg
4 fed hakkede hvidløg
2 dl tør hvidvin
Salt og peber
2 dl piskefløde
Hakket persille
Citronbåde

1 kg bagekartofler
Majsolie
Groft saft

½ kg modne tomater
1 hakket skalotteløg
Salt, peber og lidt sukker
Hakket persille

Begynd med kartoflerne. Skræl bagekartoflerne og skær dem til pommes frites. Skyl dem, så den værste stivelse kommer af. Dup dem helt tørre. Vend dem i olie, drys med groft salt og læg dem på køl 2 timer. Fordel dem på bagepapir på bageplade og steg dem i ovnen ved 275° i 10 min. Alternativet er at friturestege dem i olien.
Skyl muslinger og skrub dem. Kasser dem, der ikke lukker sig eller er lukkede fra start. Hæld olie i en stor gryde, sauter løg og hvidløg og kom muslinger ved. Læg låg på og ryst gryden. Hæld vin ved og lad det dampe i 5 min., til alle muslinger har åbnet sig. Kog fløden lidt ind, til den er tyk, hæld den ved, drys med salt, peber og hakket persille og server med varme fritter og en relish af hakkede tomater, løg, krydderier og hakket persille.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Find flere retter her...
Pasta med muslinger og skinke
Muslinger med citronaioli
Kartofler med laks, muslinger og mormordressing