Opskrifter

Frikadeller med stuvet spidskål

Fredag, 8. juli 2011af Redaktion
Ugens klassiske ret

(4 pers.)
45 min.

500 g hakket kalv og flæsk
1 løg, fintrevet
2 æg
1 dl havregryn
1-1½ dl sødmælk eller danskvand
Salt og peber
Smør og olie til stegning
1 kg nye kartofler
1 spidskål
2½ dl piskefløde
Salt og peber
Revet muskatnød

Rør en fars af hakket kød, løg, æg, gryn, mælk, salt og peber. Lad den sætte sig 30 min. i køleskabet og lav imens sovs og kog kartofler. Steg frikadellerne i smør og olie ca. 10 min. alt afhængigt af tykkelse.
Snit kålen i strimler og skær stokken fra. Kog den ganske kort i saltet vand.Lad den dryppe helt af. Kog fløden ind til det halve og kom kålen i. Vend rundt og smag til med salt, peber og revet muskatnød. Server med kartofler.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Super redskab til grønsagerne

Börner mandolinjern skærer i skiver, tern og julienne i flere forskellige tykkelser og bredder. Fås for 199 kr. i shoppen

Find flere opskrifter her...
Svinekotelet med cashewnødder
Kinesiske frikadeller
Kold kartoffelsalat med frikadeller






Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop