Opskrifter

Frikadeller med kogt revet grønt, urter eller flækærter

Mandag, 2. september 2013af SuperBest, videoer: Christina Christensen og Niels Kondovideoer: Christina Christensen og Niels Kondo
I denne film er der specielt fokus på ”Hakket i dag”. Vi fortæller om forskellen på detailpakket og friskhakket kød. Her får du opskriften på frikadeller på tre forskellige måder…

Anonnce
Hvorfor vælge friskhakket kød?

Der er mange grunde til at vælge friskhakket kød. En overvejende grund er din sikkerhed for en helt frisk vare, der er hakket i slagterafdelingen af faguddannet personale samme dag, som du køber det - du kan endda se det nøjagtige tidspunkt for, hvornår kødet er hakket, i butikken.

Kødet er udvalgt af din SuperBest-slagter. Det er velsmagende og saftigt. Konsistensen er fin, og mange oplever, at det er nemmere at forme bøffer og frikadeller af friskhakket kød i forhold til detailpakket kød, som ofte kan virke lidt mere fast i konsistensen.

Måske har du undret dig over, at friskhakket kød kan virke en anelse mere rødt på overfladen end indeni. Det er der en helt naturlig forklaring på. Ilten i luften gør nemlig, at farven på overfladen ændrer sig en lille smule.

Vi kender alle de traditionelle frikadeller. Her får du bud på hvordan de kan varieres med fx kogt revet grønt, urter eller flækærter.

You need a browser that can handle Iframes to be able to view this page.

Ingredienser til frikadeller med kogt revet grønt, urter eller flækærter

Til 4-6 personer

"Basis-frikadellen"

400 g hakket kalv og flæsk
Salt og peber
1 løg
2 æg
1 dl letmælk
5 spsk. mel
2 tsk. sennep
Smør til stegning
Olie til stegning

Sådan gør du

Kom kødet i en skål og rør det med salt og peber i et øjeblik. Snit løget fint, kom det det i farsen. Tilsæt æg, mælk, mel og sennep og rør farsen godt sammen. Steg en lille prøve af fars med det samme og smag om der mangler salt eller peber.
Steg frikadellerne i halvt smør og halvt olie i ca. 2-3 min. på hver side. Vær tålmodig med at vende frikadellerne så de får en flot gylden stegeskorpe.

Verison 1 (revet grønt)

150 g kartofler
150 g fennikel

Sådan gør du

Riv kartofler og fennikel på et groft rivejern og kom det det i farsen.


Version 2 (med urter)

100 g kartofler
1 potte frisk koriander (udskift med timian hvis det fortrækkes)
1 bundt frisk bredbladet persille
1 frisk chilli

Sådan gør du

Riv kartoflerne på et fint rivejern (vrid væden fra). Hak alle de friske urter og chilien, kom det det i farsen.


Version 3 (kogte flækærter)

70-100 g flækærter

Sådan gør du

Sæt flækærterne over at koge i rigeligt vand og kog dem i ca. 25 min. til de er helt møre. Imens laves resten af farsen klar. Sigt vandet fra, mos ærterne groft og kom dem i farsen.



Vin:
CONO SUR organic Cab


Find flere video-opskrifter fra SuperBest her...
Timiansaltet, pocheret svinemørbrad med stegte gulerødder og brombær
Kalveculotte med saltbagte løg og timian


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop