Opskrifter

Spidskålssalat med fennikel og tomat

Tirsdag, 7. juli 2009af Redaktion
Lækker salat - god som grill-tilbehør

(4 pers.)

1 spidskål
4 nye fennikel
4 store tomater
1 hakket skalotteløg
½ spsk. havsalt
½ spsk. sukker
2 spsk. hakket timian
1-2 spsk. olivenolie
Saft af ½ citron

Snit kålen fint. Snit fennikel i strimler eller tynde både. Skær de grønne toppe af og gem dem til at pynte med. Blancher begge dele i saltet vand. Skær tomater i både, tag indmaden ud og kassér den. Hak tomaterne groft og vend dem med salt, sukker, timian og lidt olie. De blancherede kål og fennikel vendes også med olie og citron og smages til med salt og peber. Tomaterne lægges øverst, og der pyntes med fennikeltoppe.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Prøv også...
Broccolisalat med bacon
Marineret spidskål med sprød bacon
Spanskinspireret spidskål
Mozzarella og skinke og fennikelsalat