Opskrifter

Rotmos

Fredag, 15. januar 2010af Redaktion
Svensk specialitet, som spises til kogt, sprængt kød, skinke og pølser

(4 pers.)

500 g kålrabi
2 gulerødder
4-5 mellemstore, melede kartofler (400 g)
2 dl grønsagsbouillon
Evt. salt
Groftkværnet peber
25 g smør
Hakket persille


Del kålrabien og skræl den med kniv eller kartoffelskræller. Skær den i 4 cm tern. Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Kog kål og gulerødder møre i bouillon i 30-40 min. Skræl kartoflerne, skær dem lidt mindre og lad dem koge med i ca. 20 min., til de kan moses. Hæld væden fra og gem et par dl. Mos kartofler og grønsager til en grov mos med kartoffelmoser eller håndmikser og spæd med væden til passende konsistens. Rør smørret i og smag til med salt og peber.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Prøv også...
Kartoffelmos med whisky og valnødder
Kartoffelgratin med svampe og ost
Grov mos med forårsløg