Opskrifter

Artiskokker med vinmarinade

Mandag, 29. august 2011af Redaktion
I sensommeren er der flotte artiskokker og i stedet for at spise dem varme med smør, spiser vi dem kolde med en lækker marinade rørt af æg, sennep og hvidvin

(4 pers.)

4 artiskokker
Salt
5 citronskiver

Vinmarinade
3 æg, kogt i 6 min.
¾ dl olie
¾ dl hvidvin
½ spsk. vineddike
½ tsk. Colmans sennepspulver
Salt
Peber
Rigeligt fintklippet purløg


Bræk stilken af artiskokkerne og skyl dem. Klip evt. bladene, hvis de er meget spidse, og kog dem møre i saltet vand med citron på 30-50 min. afhængig af størrelsen. De er færdige, når et blad nemt kan løsnes. Lad artiskokkerne køle af med bunden opad. Fjern de midterste blade i artiskokkerne og løft "skægget", som er alle de små tråde i midten. Skrab bunden let med en ske, så alle trådene kommer med.
Marinade: Pil æggene og hak dem med en gaffel. Pisk olien i lidt ad gangen og pisk de øvrige ingredienser i. Smag til med salt og peber. Hæld marinaden i de udhulede artiskokker eller server den til.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Mere mad med vin...


Coq au vin på kyl-
lingefilet


Vaniljetoppe med
rødvinspærer


Kold agurkesuppe
med laks











Find mere mad med promiller i her...


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop