Opskrifter

Figenmarmelade

Tirsdag, 12. november 2013af Redaktion
Marmeladen kan også laves med tørrede figner. Erstat de friske figner med 300 g tørrede figner kogt op med 1½ dl vand.

Ingredienser til figenmarmelade

500 g friske figner
150 g sukker
2 appelsiner
1 usprøjtet limefrugt

Fremgangsmåde til til figenmarmelade

Vask fignerne, fjern stilken og skær dem i mindre stykker. Kom figner, sukker, appelsin- og limesaft samt limeskal i en gryde og bring det i kog ved lav varme. Lad marmeladen småsimre under låg i 30 min., mens der røres indimellem. Tag låget af og kog i yderligere 10-15 min., til marmeladen tykner. Kom marmeladen på skoldede glas og luk straks til.

Madopskrift: Kristina Marckmann

Find flere opskrifter her...
Æblemarmelade med ananas
Græskarmarmelade med æble og ingefær

Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop