Sætter sig mellem to stole

Søndag, 17. oktober 2010
af Redaktion
Alabama Smith in Escape from Pompeii kombinerer to genrer - det er både godt og skidt

Af Mette Munk Heilesen

ANMELDELSE: Spillet Alabama Smith in Escape from Pompeii er svær at sætte genre på; det beskrives nok bedst som en mellemting mellem et point-and-click adventure-spil og et hidden object-spil.

Download spillet her..

Uoriginal historie
I første persons synsvinkel styrer man en ung amerikansk student, der kommer til Italien og skal opklare mysteriet om en hemmelig frimurergruppe. Historien er uoriginal og forudsigelig ligesom dialogen.

OM SPILLET

Plusser: To genrer i ét spil
Minusser: For lav sværhedsgrad, uoriginal historie

Karakter: 5 / 10

Genre:
Hidden Object
Udvikler: Alawar Games
Udgiver: Screenseven

Løs gåder og find skjulte ting
På sædvanligvis skiftes der mellem at finde skjulte ting og klare minispil. Heldigvis er nogle af banerne ikke helt som i typiske Hidden Object-spil - der skal nemlig ikke findes så mange ting. Til gengæld skal små simple gåder løses med de skjulte ting, der som regel skal kombineres, som i et point-and click adventure spil. Gåderne er en stor del af spillet, men kan samtidig ikke bære spillet. Det er de simpelthen ikke udfordrende nok til.
At finde de skjulte skatte er også forholdsvist enkelt. Man får hjælp af cursoren samt en tekst, der beskriver tingene. I toppen af skærmen findes et pointsystem, og der står hvilke skatte der skal findes, hvad der gør spillet endnu lettere.

Lav sværhedsgrad
Den gode idé om at kombinere de to genrer i så høj grad, som i Alabama Smith in Escape from Pompeii fungerer fint - man kunne dog ønske, at det havde været mere gennemført - særligt adventure-delen måtte gerne have en højere sværhedsgrad ligesom spillet også er forholdsvis hurtigt gennemført.
En del Hidden Object-spil lægger sig komfortabelt i kølvandet på Da Vinci Mysteriets succes, hvor man kombinerer historie, kunstnere og gerne en hemmelig frimurergruppe. Spil Escape from Pompeii og find ud af om Alabama Smith er den nye Robert Langdon...

Download spillet her..

Download masser af gratis spil her...