Byg et strandferiested

Onsdag, 4. juli 2012
af Redaktion
I Build it skal du bygge dit eget strandferiested ved Miami Beach. Begynd i 1920'erne med enkle bungalows og - årtier senere - kæmpe hoteller lige ved stranden. Design alt som du kan lide det

Af Mette Munk Heilesen

ANMELDELSE: I Build it! Miami Beach Resort skal du føre et hotel/resort i Miami gennem 60 års op- og nedgangstider. Og her kan dine valg få langvarige konsekvenser for, hvordan du klarer dig. Ligesom i den virkelige verden.
Året er 1919 og Claire Parker er netop blevet fyret, da hendes riges onkels advokat dukker op og fortæller, at hun har arvet et område på Miami Beach samt nogle økonomiske midler under betingelsen af, at hun skal bygge stranden om til et hotelkompleks.

Download spillet her...

OM SPILLET

Genre: Time Management
Udgiver: Intenium

Plusser: Hvert år har indflydelse på det næste, smager lidt af det gamle Sim City
Minusser: Bliver hurtigt svært, svært at gennemskue missionerne

Karakter: 6/10

Klassisk Time Management
Gameplayet er som et klassisk Time Management spil i stil med f.eks. Build-a-lot. Spilleren har penge og muligheder for at bygge hoteller og butikker for at nå de mål, som spillet stiller. Der er forskellige krav til, hvad der skal bygges og opnås af mål i løbet af årene, f.eks. skal der et år bygges et (børnevenligt) hotel, der ikke ligger for tæt på et værtshus, et andet år skal du male et hotel blåt. Simple opgaver, der dog ikke altid er lige simple at løse.

Simpel menu
Menuen er meget simpel og den første tanke er, at Build it! er et spil for nybyggere i genren, men helt let er det ikke. De første par baner er til at klare, men da spillet bygger videre på de bygninger og butikker, som du har bygget året før, er du selv med til at øge de kommende baners sværhedsgrad.
Hvis du f.eks. har bygget mange hoteller året før, kan dette få konsekvenser året efter. Disse konsekvenser er noget denne anmelder tidligere har efterlyst i lignende spil i genren, men det gør samtidig spillet sværere - i al fald til du har fundet den rigtige fordeling i antal af bungalows og hoteller hvert år. Jeg gennemskuede aldrig helt, hvad jeg gjorde forkert, når jeg ikke kunne gennemføre et år sammenlignet med, når det lykkedes i et af de næste forsøg.

Skiller sig en smule ud
Build it! er et holdbart Time Management spil i byplanlægningsgenren, der skiller sig en smule ud fordi forrige bane har indflydelse på den næste. Desværre føles det ulogisk, hvordan en banes mål kan nås og de begrænsede byggetilladelser hvert år skaber manglende frihed hos spilleren. Det kunne være lavet bedre. Men er du fan af Time Management-genren skal du naturligvis kaste dig over Build it!

Download spillet her...

Download masser af gratis spil her...

Se også anmeldelser af...
Build a Lot 2
Virtual City