Et par ekstra hænder til mor

Fredag, 3. oktober 2008
af Redaktion
Organisationen ”Home-Start” er en gratis støtteordning, der aflaster børnefamilier i hverdagen.Det nyder Tanja og Kasper fra Borup rigtig godt af.
Foto: Torkel Dyrting
Foto: Torkel Dyrting

Socialrådgiver Lone Møller er kvinden bag organisation "Home-Start", som er lavet for at støtte småbørnsfamilier, i hverdagen. Som regel er der heller ikke overskud på økonomien, så ideen er at bringe frivillige hjælpere sammen med familierne. Konceptet kommer fra England, hvor "Home-Start" har kørt i 35 år.
- Meningen er, at den frivillige skal give en hånd med, sådan at de voksne i familien, får mere overskud til børnene, forklarer Lone Møller.

Fuld fart på
Tanja og hendes mand, Kasper, bor i en lejlighed i Borup på Midtsjælland, og der er fuld fart på dagen igennem, for sådan er det med tre små børn.
- Når jeg har fri fra arbejde, vil jeg helst være sammen med børnene og så pyt med alt det praktiske, men sådan er virkeligheden jo ikke. Derfor blev jeg også så glad, da jeg hørte om "Home-Start", fortæller Tanja, som fik Hanne Mie som Familieven. Hanne Mie husker godt, hvordan det var at være nybagt mor, og ville derfor gerne hjælpe
- Da mine egne børn var små, havde jeg også hænderne fulde døgnet rundt, og dengang ville jeg frygtelig gerne have haft muligheden for lidt praktisk hjælp.

Tid til samvær
Aftalen er, at Hanne Mie står for maden hver onsdag aften, så Tanja har fri til bare at være sammen med børnene. Tanja og ungerne leger på værelset, og Hanne Mie ordner grønsager i køkkenet. Det er meningen, at familievennen skal være en hjælp i en trængt periode på op til et halvt år. Efterhånden skal familien have opbygget så meget overskud, at de ikke længere har brug for hjælp.
- Vi har det hyggeligt sammen og har lært hinanden godt at kende, så det bliver trist, når vi ikke længere skal ses, synes Tanja, der slet ikke forestille sig, hvordan hun kan give afkald på sine hyggelige onsdagsaftener igen, men sådan er reglerne - og både Tanja og Hanne Mie er sikre på, at det er en rigtig god ordning.

Af Geta Johannsen

Brug for en familieven?

Hvis du og din familie har brug for en familieven - eller du selv har overskud til at hjælpe andre - kan du få mere at vide om organisationen "Home-Start" hos Lone Møller på tlf. 23 42 77 20 eller tlf. 62 20 77 11.
Læs mere om foreningen på home-start.dk