Opskrifter

Bondepige med slør

Fredag, 5. oktober 2012af Redaktion
En klassisk, dansk æblekage

(4 pers.)

Æblemos
500 g let syrlige æbler
½ dl vand
ca. 3 spsk. sukker
200 g revet rugbrød eller 150 g ymerdrys uden sukker
3 spsk. sukker
25 g smør
¼ l piskefløde
4 spsk. hindbær-syltetøj eller ribsgele
Revet chokolade

Skræl æblerne, skær dem i både og skær kernehuset væk. Kom æbler og vand i en gryde og læg låg på. Kog æblerne møre ved svag varme. Smag til med sukker og afkøl æblerne. Bland rugbrød og sukker i en skål. Smelt smørret på en pande og hæld rugbrødsblandingen på. Rist rugbrødet sprødt under jævnlig omrøring. Afkøl rugbrødet. Pisk fløden til flødeskum.
Læg kort tid inden serveringen æble­grød, rugbrød og syltetøj lagvis i en større skål eller portionsglas. Læg et lag flødeskum øverst og drys med revet chokolade.

JEG ELSKER MORMORMAD

Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Kanelstang med æbler
Æblekage med grov crumble
Katrine-blommekage



Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop