Opskrifter

Brug æggehviderne til en kage

Fredag, 24. januar 2014af Redaktionen
Vi kender alle det irriterende glas med æggehvider i køleskabet, men udover marengs findes der flere udveje for at få dem brugt. Opskrifterne kan selvfølgelig laves med pasteuriserede æggehvider.

Ingredienser til sølvkage

(Ca. 12-14 stk.)

125 g smør
175 g sukker
4 spsk. sherry
125 g kartoffelmel
125 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
6 æggehvider (2 dl)


Pynt
Flormelis

Fremgangsmåde til sølvkage

Rør smør og sukker godt og rør sherry i. Bland kartoffelmel, hvedemel og bagepulver og rør det i dejen. Pisk hviderne stive. Rør 1/3 af hviderne i dejen, så den blødgøres, og vend resten i. Hæld dejen i en smurt form på 1½ l. Bag kagen på nederste rille ved 175° ca. 1 time. Køl kagen af på bagerist og sigt flormelis over.

Ingredienser til nøddekage med marcipan

(8. pers.)

Dej
50 g hassel­nødder
100 g marcipan, ikke for kold
4 spsk. mælk
100 g flormelis
4 æggehvider (1¼-1½ dl)
2 spsk. flormelis

Fyld
¼ l piskefløde
1 spsk. sukker
1-2 tsk. fryse­tørret kaffe

Pynt
Flormelis
Frisk frugt

Fremgangsmåde til nøddekage med marcipan

Bred nødderne ud på en bageplade og rist dem i ovnen ca. 20 min. ved 175°. Hak nødderne fint. Skær marcipanen i små bidder og pisk dem i mælken. Rør nødder og flormelis i. Pisk hviderne stive med 2 spsk. flormelis og vend dem i dejen. Fordel dejen i 2 godt smurte lagkageforme. Bag dem på midterrillen ved 100° ca. 20 min.

Fyld: Pisk fløden stiv med sukker og kaffe. Læg bundene sammen med fyldet, sigt flormelis over og læg nogle både af frisk frugt på toppen. Stil kagen koldt, til den skal serveres.


Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Find flere opskrifter her...
Æblekage
Mandelkage


Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop


Vi elsker muffins!

Er du vild med muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver et overblik over nogle af de bedste opskrifter på muffins fra Familie Journal.