Opskrifter

Porre-bacontærte

Mandag, 2. marts 2009af Redaktion
(2-3 pers.)1 salt mørdejsbund, bagt som nedenfor beskrevet3-5 porrer (1 bdt.)75 g bacon i små tern3 store æg1½ dl tykmælk/ymerSalt og peber75 g revet

(2-3 pers.)

1 salt mørdejsbund, bagt som nedenfor beskrevet
3-5 porrer (1 bdt.)
75 g bacon i små tern
3 store æg
1½ dl tykmælk/ymer
Salt og peber
75 g revet ost





Rens porrerne og skær dem i 1-2 cm lange stykker, der koges i letsaltet vand i 3-4 min. Afdryppes godt. Bacon ristes på panden, eller den bages med i bunden, når tærten forbages. Bacon og porre lægges i tærtebunden. Æg, tykmælk, salt og peber røres sammen og hældes over, og der drysses med revet ost. Bages ved 200° i 25-30 min. Serveres med tomatsalat.

Mørdej
(Passer en mellemstor tærteform på ca. 22 cm i diameter)

2 dl hvedemel
1½ dl groft fuldkomsmel/speltmel/rugmel/grahams­mel
40 g smør
½ tsk. salt
Ca. ½ dl vand


Kom meltyperne, salt/sukker og smør i en foodprocessor og kør til smuldret masse. Kom vand i lidt ad gangen, mens du kører, til dejen danner en klump. Kom lidt kartoffelmel på et koldt bord (stål/sten) og rul ud med kagerulle. Kom i en tærteform (du behøver ikke smøre, da der er fedtstof i dejen). Læg alufolie, foldet som en pølse, langs kanten, prik dejbunden med en gaffel og forbag tærten ved 200° i 7 min.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Prøv flere gode tærter...
Kyllinge-spinattærte
Porre-tomattærte
Løgtærte
Tærte med brieost