Ingredienser til rosenbrød
(10 stk.)
50 g smør
1½ dl mælk
50 g gær
1 spsk. sukker
300 g hvedemel
50 g smør
50 g sukker
Æg til pensling
Glasur
200 g flormelis
2 spsk. rosenvand (kan købes hos Matas)
Sådan gør du
Smelt smørret, tilsæt mælken og rør gæren i. Tilsæt sukkeret, ælt melet i og stil dejen til hævning i 45 min. Slå dejen sammen, rul den ud til en 18 cm bred rektangel. Rør smør og sukker sammen, smør det på dejen og fold kanterne ind, så fyldet er dækket. Læg dejen med sammenføjningen nedad på en plade beklædt med bagepapir og rul den over et par gange med en kagerulle. Pensl med æg og bag ved 225° i 15 min. Lad brødet svale. Rør flormelis og rosenvand sammen til en glat glasur, kom den over brødet og skær det i 4 cm brede stykker.
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Bageopskrift: Kristina Marckmann
Flere opskrifter...
Napoleonshatte
Gåsebryst
Flere fristende og flotte konditorkager - som vi kender dem fra bageren...
Lav selv konditorkager








Briocher med hindbærsyltetøj
En briochedej er en syndig sag – lavet på masser af smør
Find opskriften her...






Galopkringle med abrikos
En hurtig kringle, der passer til børnenes tålmodighed
Find opskriften her...










Vandbakkelser med hindbærcreme
Søde vandbakkelser - smager rigtig skønt!
Find opskriften her...










Chokolademarengs
Nemme marengs - smager skønt alene eller som tilbehør til f.eks. en isdessert
Find opskriften her...











