Opskrifter

Tomatbrød

Søndag, 11. september 2016af Kristina Marckmann, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Et smagfuld tomatbrød med fyld af lækre italienske ingredienser

Det skal du bruge til tomatbrød:

25 g gær 5 dl vand 1 spsk. sukker ½ spsk. salt 2 spsk. olivenolie 300 g fuldkornsdurummel 350 g hvedemel 2 spsk. tomatkompot 1 fed hvidløg 125 g mozzarella i lage 70 g lufttørret skinke 50 g semidried tomater Olie til pensling 4 kviste rosmarin 2 tsk. havsalt Tomatbrød minder lidt om det klassiske focacciabrød, her finder du opskriften på små mini focaccia'er

Sådan laver du tomatbrødet

Rør gæren ud i vandet og tilsæt sukker, salt, olivenolie og durum. Rør melet i lidt ad gangen, rør dejen godt igennem og sæt den på køl natten over. Rør tomatkompotten med presset hvidløg og skær mozzarellaen i skiver. Kom halvdelen af dejen i en smurt bradepande og fordel tomatkompotten, skinke, mozzarella og semidried tomater over dejen. Kom resten af dejen over og pensl med olie. Tryk rosmarin­kvistene fast i dejen, drys med salt og prik dejen med en strikkepind. Bag focacciaen ved 210° i 25 min., til brødet er gyldent og sprødt. Prøv også: Tomatsuppe med flødepeberrod