3 desserter med rabarber


Rabarberkompot med skyr og knas


Rabarberyoghurtkage


Rabarbermuffins
Relaterede artikler
Rabarberkompot med skyr og knas
(4 personer)
Morgenknas:
- 1 tyk skive rugbrød
- 15 g smør
- 1 dl havregryn
- ½ dl hasselnødde-flager
- 2 spsk. flydende honning
Rabarberkompot:
- 1½ kg rensede
- rabarber
- 220 g sukker
- 100 g rørsukker
- 1 vaniljestang
- 2 dl vand
Til servering:
- 250 g skyr
- 2 spsk. akaciehonning
- 4 dl rabarberkompot
Prøv også: Bagte rabarber med hyldeblomstfløde
Fremgangsmåde:
Morgenknas: Riv rugbrødet groft, og rist det i smør på panden sammen med havregryn, nødder og honning i cirka 10 minutter, til det er sprødt og gyldent. Lad det køle af på panden.
Rabarberkompot: Skær rabarberne i mindre stykker, læg dem i en gryde, og vend med sukker og rørsukker. Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Bland vand, vaniljekorn og -bælg i gryden, og kog rabarberne møre i cirka 10 minutter. De må ikke koge helt ud. Lad kompotten afkøle i gryden, og hæld den på et stort Atamon-skyllet sylteglas.
Servering: Rør skyren med honning, servér det til den hjemmelavede kolde rabarberkompot, og drys med sprødt knas.
Prøv også: Rabarbersuppe
Rabarberyoghurtkage
(8-12 personer)
- 450 g rabarber
- 100 g smør
- 125 g rørsukker
- 1 usprøjtet citron
- 3 æg
- 200 g hvedemel
- 75 g grahamsmel
- 1 bagepulver
- 2½ dl yoghurt, 1,5 % eller 3 %
- 100 g sukker til drys
Prøv også: Rabarber-æblemarmelade
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180°. Skær rabarberne i 5-7 cm lange stykker. Hvis de er tykke, må de også deles på langs. Pisk blødt smør, sukker og revet citronskal sammen. Pisk æggene i 1 ad gangen. Bland de 2 slags mel og bagepulver, og rør det i dejen skiftevis med yoghurten. For en form, cirka 20 x 30 cm, med bagepapir, og hæld dejen i. Fordel rabarberne oven på dejen. Drys sukker over, og bag kagen i cirka 45 minutter. Afkøl i formen.
Se også: Det gode makkerpar: Jordbær og rabarber
Rabarbermuffins
(8 stk.)
- 100 g smør, stuetempereret
- 200 g rørsukker
- 3 æg
- 30 g grahamsmel
- 80 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 20 g finthakkede mandler
- 25 g kokosmel
- 1½ dl grov rabarberkompot
Se også: Bagte rabarber med sorbet og basilikum-marengs
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180°. Rør smørret med rørsukker, og tilsæt æggene 1 ad gangen. Rør begge slags mel, bagepulver, mandler og kokos i dejen, og vend forsigtigt kompotten i. Sørg for, at det især er hele rabarberstykker og ganske lidt saft, du rører i. Fordel dejen i muffinforme eventuelt foret med bagepapir, og bag dem i ovnen i 30 minutter. Lad dem køle af på en rist – og nyd de lune muffins.
Prøv også: Arme riddere med rabarber og creme