Opskrifter

3 desserter med rabarber

Søndag, 3. maj 2020Af Julie Hey og Louise Dandanell Ørsted. Foto: Bjørn Jakobsen og Martin TanggaardFoto: Bjørn Jakobsen og Martin Tanggaard
Rabarber smager skønt og er en perfekt ingrediens at bruge i desserter. Her får du opskrifter på tre lækre desserter med rabarber.
3 desserter med rabarber

Rabarberkompot med skyr og knas

(4 personer)

Morgenknas:

  • 1 tyk skive rugbrød
  • 15 g smør
  • 1 dl havregryn
  • ½ dl hasselnødde-flager
  • 2 spsk. flydende honning

Rabarberkompot:

  • 1½ kg rensede
  • rabarber
  • 220 g sukker
  • 100 g rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • 2 dl vand

Til servering:

  • 250 g skyr
  • 2 spsk. akaciehonning
  • 4 dl rabarberkompot

Prøv også: Bagte rabarber med hyldeblomstfløde

Fremgangsmåde:

Morgenknas: Riv rugbrødet groft, og rist det i smør på panden sammen med havregryn, nødder og honning i cirka 10 minutter, til det er sprødt og gyldent. Lad det køle af på panden.

Rabarberkompot: Skær rabarberne i mindre stykker, læg dem i en gryde, og vend med sukker og rørsukker. Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Bland vand, vaniljekorn og -bælg i gryden, og kog rabarberne møre i cirka 10 minutter. De må ikke koge helt ud. Lad kompotten afkøle i gryden, og hæld den på et stort Atamon-skyllet sylteglas.

Servering: Rør skyren med honning, servér det til den hjemmelavede kolde rabarberkompot, og drys med sprødt knas.

Prøv også: Rabarbersuppe

Rabarberyoghurtkage

(8-12 personer)

  • 450 g rabarber
  • 100 g smør
  • 125 g rørsukker
  • 1 usprøjtet citron
  • 3 æg
  • 200 g hvedemel
  • 75 g grahamsmel
  • 1 bagepulver
  • 2½ dl yoghurt, 1,5 % eller 3 %
  • 100 g sukker til drys

Prøv også: Rabarber-æblemarmelade

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180°. Skær rabarberne i 5-7 cm lange stykker. Hvis de er tykke, må de også deles på langs. Pisk blødt smør, sukker og revet citronskal sammen. Pisk æggene i 1 ad gangen. Bland de 2 slags mel og bagepulver, og rør det i dejen skiftevis med yoghurten. For en form, cirka 20 x 30 cm, med bagepapir, og hæld dejen i. Fordel rabarberne oven på dejen. Drys sukker over, og bag kagen i cirka 45 minutter. Afkøl i formen.

Se også: Det gode makkerpar: Jordbær og rabarber

Rabarbermuffins

(8 stk.)

  • 100 g smør, stuetempereret
  • 200 g rørsukker
  • 3 æg
  • 30 g grahamsmel
  • 80 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 20 g finthakkede mandler
  • 25 g kokosmel
  • 1½ dl grov rabarberkompot

Se også: Bagte rabarber med sorbet og basilikum-marengs

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180°. Rør smørret med rørsukker, og tilsæt æggene 1 ad gangen. Rør begge slags mel, bagepulver, mandler og kokos i dejen, og vend forsigtigt kompotten i. Sørg for, at det især er hele rabarberstykker og ganske lidt saft, du rører i. Fordel dejen i muffinforme eventuelt foret med bagepapir, og bag dem i ovnen i 30 minutter. Lad dem køle af på en rist – og nyd de lune muffins.

Prøv også: Arme riddere med rabarber og creme