Opskrifter

Æble-mazarinkage

Søndag, 3. november 2013af All Over Press
En himmelsk kage med æbler, marmelade og marcipan

Ingredienser til æble-mazarinkage

(6-8 stk.)

Bund
120 g hvedemel
100 g smør
1½ spsk. sukker
1 æggeblomme

Fyld
150 g marcipan
75 g smør
1 æg
1 æggehvide
1 tsk. kardemomme
2 æbler
1 dl appelsin- el. abrikosmarmelade

Tilbehør
Flødesum eller vaniljeis

Fremgangsmåde til æble-mazarinkage

Bund: Bland mel, smør og sukker til en grynet masse og saml dejen med æggeblommen. Beklæd en form på ca. 20 x 28 cm med dejen og stil den i køleskab, mens du laver fyldet.

Fyld: Riv marcipanen og bland den med smørret. Tilsæt æg og æggehvide og rør til en glat masse. Rør kardemommen i og fordel massen i bunden. Skræl æblerne og fjern kernehusene. Skær det ene æble i skiver og det andet i tynde både. Læg æbleskiverne i midten og bådene i siderne.

Bag kagen nederst i oven ved 200º i 30-35 min. Afkøl kagen let. Varm marmeladen og pensl kagen med den. Byd flødeskum eller vaniljeis til kagen.

Tip: Rør lidt vaniljesukker i flødeskummet.


JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Find flere opskrifter her...
Æblemuffins
Marmorkage


Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop

Vi elsker muffins!

Er du vild med muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver et overblik over nogle af de bedste opskrifter på muffins fra Familie Journal.