Opskrifter

Chokoladefondue med frugt og makroner

Mandag, 30. juni 2008af X
En dejlig dessert med lækker chokolade og frisk frugt

(8 pers.)

400 g hindbær
Syltede stænger af appelsinskal:
2 usprøjtede appelsiner
1 nip salt
2 dl sukker
1 dl vand

Mandelmakroner:
50 g mandler + 50 g flager
125 g marcipan
1 pasteuriseret æggehvide
1 nip salt

Fondue:
150 g mørk chokolade, min. 60%
½ dl piskefløde
1-2 spsk. smør
1 spsk. cognac eller andet

Skær skrællen af appelsinerne (undgå den hvide, bitre hinde), skær dem i strimler og giv dem et opkog i vand med salt 2 gange (nyt vand hver gang). 3. gang koges i ca. 10 min., til de er møre, men faste.
Bring sukker og vand i kog, til det når 115°. Kom strimlerne i og lad dem småkoge i 5 min. Læg dem stykvis ud på olieret bagepapir og lad tørre i 1 time. Hak mandlerne fint, bland med marcipan og æggehvide, tril til kugler, som rulles i mandelflager og bages ved 180° i 20 min., til de er gyldne. Afkøles.
Hak chokolade og smelt den i en smelter eller over vandbad. Bring fløde, smør og cognac til samme temperatur (ikke mere end 50°). Rør det sammen, hold det lunt over fyrfadsblus og server lunt med appelsinskal, makroner og hindbær til at dyppe.
Giv et glas Rivessaltes fra Rousillon til.

Opskrift: Helle Brønnnum Carlsen