Opskrifter

Chokoladekage med blød creme og tørrede jordbær

Lørdag, 24. september 2011af Redaktion
En skøn chokoladefristelse

20 min. + 30 min. i ovn

200 g blødt smør
160 g muscavadosukker
80 g mørk chokolade
2 æg
1 spsk. frysetørret kaffe
1½ dl fløde
175 g mel
2 tsk. bagepulver
25 g kakao
4 spsk. mel
4 dl mælk
120 g rørsukker
1 vaniljestang
250 g blødt smør
200 g flormelis
½ dl tørret jordbærtern

Pisk smør og sukker luftigt, smelt chokoladen og pisk den i lidt ad gangen. Rør æggene i et ad gangen og derefter kaffe og fløde. Bland mel, bagepulver og kakao og vend det i dejen. Kom dejen i en smurt 25 x 35 cm bradepande, bag den ved 180° i 30 min. og lad den afkøle. Pisk melet ud i mælken og tilsæt sukker og korn fra vaniljestangen.
Varm blandingen op under omrøring, til cremen tykner, og lad den afkøle helt. Pisk smør og sukker luftigt og pisk cremen i. Del kagen i to halvdele og læg dem sammen med halvdelen af cremen. Gem lidt af jordbærrene og rør resten i det sidste af cremen og fordel den over kagen. Drys med jordbærtern, skær kagen ud i firkanter og server.

Bageopskrift: Kristina Marckmann

Flere chokoladekager...


Bløde, bagte choko-
fristelser


Trippelchokoladekage


Chokoladekage med
øl og blåbær


Chokoladecheese-
cake


Chokolade i svøb











Find mange flere chokoladekager- og desserter her...




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop