Ingredienser til glutenfri chokoladekage
(Ca. 24 stk.)
Chokoladekage
220 g smør
3 spsk. kakao
2½ dl kogende vand
180 g glutenfri kagemiks (halvdelen kagemiks og halvdelen en lys melblanding)
300 g sukker
¼ tsk. salt
1 dl fløde
2 æg
1 tsk. natron
1 tsk. vaniljesukker
Creme
100 g smør
4 spsk. kakao
6 spsk. fløde
eller mælk
1 tsk. vaniljesukker
330 g sukker
Ca. 50 g pistacienødder
Fremgangsmåde til glutenfri chokoladekage
Smelt smørret og rør kakaoen i, rør godt og tilsæt det kogende vand. Bland kagemiks, sukker og salt og rør det i smørblandingen. Pisk æggene, rør fløde, natron og vaniljesukker i og rør det i dejen. Hæld dejen i en smurt bradepande på ca. 30 x 40 cm og bag kagen ved 175º i 20 min. Afkøl chokoladekagen på en rist.
Smelt smørret og tilsæt resten af ingredienserne til en jævn glasur. Fordel glasuren over chokoladekagen og drys de finthakkede pistacienødder over, inden glasuren stivner.
Fristende cheesecakes!
![]() |
Er du også vild med ostekage, så kig med her, hvor vi har samlet nogle af vores bedste opskrifter. Se opskrifter på cheesecake her >> |
Find flere kageopskrifter her...
Glutenfri kokosmakroner
Glutenfri drømmekage
Vi elsker muffins!