(12 stk.)
Det skal du bruge til jordbæris-sandwich:
4 pasteuriserede æggeblommer
4 spsk. flormelis
1 vaniljestang
160 g jordbær
2½ dl piskefløde
1½ pasteuriseret æggehvide
1 spsk. sukker
Kiks:
150 g hvedemel
2 spsk. kartoffelmel
40 g flormelis
20 g perlesukker
125 g koldt smør
1 spsk. fløde
50 g hvid chokolade
1 spsk. frysetørrede jordbær
Sådan laver du jordbæris-sandwich
Pisk æggeblommer, flormelis og kornene fra vaniljestangen godt, blend jordbærrene og vend dem i æggesnapsen.
Pisk fløden til skum og æggehviden stiv med sukkeret.
Vend flødeskum og æggehvide i æggesnapsen, kom blandingen i et tærtefad på 26 cm beklædt med film og frys den i mindst 3 timer.
Bland hvedemel, kartoffelmel, flormelis og perlesukker og hak smørret heri.
Tilsæt fløde og saml dejen.
Rul dejen ud i 2 mm’s tykkelse på et meldrysset bord og udstik 24 hjerter på ca. 6 cm.
Læg hjerterne på en plade beklædt med bagepapir og bag dem ved 180° varmluft i 10 min. og lad dem afkøle på en rist.
Vend isen ud og udstik 12 hjerter, læg dem mellem to kiks og sæt dem tilbage i fryseren.
Smelt chokoladen over vandbad, dekorér sandwichene med hvid chokolade og frysetørrede jordbær.