(10-12 stk)
Det skal du bruge til kartoffelmazarin med bær
Var du vild med kartoffelmazarin? Så prøv også Rabarber-mazariner
250 g marcipan
50 g mandler
3 æg
75 g kartoffelmel
75 g hvedemel
175 g flormelis
1 knivspids salt
200 g kartofler
1 ½ tsk. bagepulver
100 g blødt smør + 1 spsk til at smøre med
Pynt: 2-3 spsk. flormelis
300 g friske sommerbær
Sådan laver du kartoffelmazarin med bær
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre strykker og kog dem møre i usaltet vand.
Hæld vandet fra og mos kartoflerne bløde med en gaffel.
Riv marcipanen groft.
Hak mandlerne fint.
Del æggene i blommer og hvider.
Bland kartoffelmel, hvedemel, flormelis, mandler, salt og bagepulver.
Ælt kartoffelmos, marcipan og smør godt sammen.
Rør æggeblommerne i dejen og rør derefter melblandingen i.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
Smør en tærteform, der er ca. 24 cm i diameter.
Kom dejen i formen og glat overfladen pænt ud.
Bag kagen i 35 min. ved 180 grader, til kagen er gennembagt.
Pynt: Drys flormelis over tærten ved servering og pynt med friske bær.
Prøv også: Tærte med syltetøj og mandler