Opskrifter

Timian- is

Torsdag, 21. juli 2016af Kristina Marckmann, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Timian-is med få ingredienser og smukke spiselige blomster. Vil du imponere dine gæster med noget sødt til ganen, som oven i købet er en fryd for øjet? Så skal du prøve denne opskrift på Timian-is.

Det skal du bruge til Timian-is:

Har du allerede prøvet Timian-is ? Så prøv også denne hindbær-is med marengs og lakrids 5 dl piskefløde 1 vaniljestang 1 ds. kondenseret mælk (397 g) 2 tsk. vaniljeekstrakt 2 spsk. timian-blomster Stedmoderblomster

Sådan laver du Timian-is

Pisk fløden med kornene fra vaniljestangen til en letpisket skum. Tilsæt den kolde kondenserede mælk og pisk blandingen stiv. Vend vaniljeekstrakt og timianblomster i fløden, kom den i en fryseegnet beholder og stil den i fryseren i mindst 4 timer. Servér isen pyntet med ekstra timian­blomster og stedmoderblade. Tip: Der findes mange spiselige blomster, men det er ofte kun de farvede kronblade, man kan spise. Det er vigtigt, at du har styr på, hvilke blomster du bruger, da nogle blomster er decideret giftige. Spiselige blomster: Roser, tagetes, tallerkensmækkere, havenelliker, martsvioler, hornvioler, agerstedmoderblomster, gladiolus, tusindfryd, hjulkroner, morgenfruer, bellis og hyldeblomster. En sommerlig chokoladeiscreme på hvid chokolade toppet med mango sovs. Lyder det ikke lækkert? Du finder opskriften lige her
Køb billigt køkkenudstyr