Opskrifter

Blåbærboller

Onsdag, 18. juni 2014af Kristina Marckmann, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Søde boller til eftermiddagskaffen

Opskrift på blåbærboller

(12 stk.)

30 g tørrede blåbær
1 dl kogende vand
150 g smør
3 dl sødmælk
25 g gær
1 æg
1 tsk. salt
3 spsk. sukker
1 tsk. kardemomme
550 g mel
1 æg til pensling

Fremgangsmåde til blåbærboller

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Muffins i massevis 15 gode opskrifter på svinemørbrad Aftensmad på 15-20 minutter (20 gode opskrifter)

Kom blåbærrene i en skål, hæld det kogende vand over og lad dem trække i 5-10 min. Smelt smørret, tilsæt mælken og rør gæren i. Rør ægget i og tilsæt salt, sukker, kardemomme og afdryppede blåbær. Rør melet i lidt ad gangen, ælt dejen godt igennem og stil den til hævning et lunt sted i 1 time. Tril dejen til boller og lad dem efterhæve på en plade beklædt med bagepapir i 20 min. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem ved 180° i 25 min.