Opskrifter

Fillobidder og fingersandwich

Onsdag, 26. juni 2013af Redaktion
Nyd de lange, lyse og forhåbentlig lune sommeraftener og invitér til sommerfest på terrassen. Maden skal være lækker og nem at gå til og selvfølgelig lavet inden gæsterne kommer.

Ingredienser til fillobidder

(4 pers.)

3-5 plader fillodej
30 g smeltet smør

Rejefyld
180 g kogte, pillede rejer
2 spsk. mayonnaise
1 tsk. tomatkoncentrat
3 dråber tabasco
½ citron
Dild

Skinkefyld
120 g kogt skinke
3 spsk. mayonnaise
2 spsk. tyk, græsk yoghurt
Lidt dijonsennep
6 grønne asparges
Purløg

Fremgangsmåde til fillobidder

Begynd med fillokurvene. Pensl alle tre plader sammen med smør og skær dejen (nu i tre lag) ud i felter på ca. 8 x 6 cm. Læg dejstk. i muffinsforme og bag dem ved 180º i 8-10 min. og afkøl.

Rejefyld: Rør mayonnaisen med tomatkoncentrat, tabasco, citronsaft og fint klippet dild. Vend rejerne
i dressingen og fyld det i halvdelen af skallerne.

Skinkefyld: Rør mayonnaise, yoghurt og sennep sammen. Skær skinken i fine tern og bland den med de fintsnittede asparges. Vend dressingen i og pynt med lidt fint klippet purløg.

Fingersandwich

Små, lækre sandwich er altid populært, vælg groft sandwichbrød eller rugbrød
og fyld dem med:

  • Krydret flæskesteg i tynde skiver med lidt pesto og grøn salat.
  • Varmrøget laks med cremefraiche rørt med revet, usprøjtet citronskal og kapers.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Mini clubsandwich
Amerikansk sandwich


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop