Opskrifter

Frugtsødet ketchup

Lørdag, 4. august 2012af Redaktion
Pift maden op med en hjemmelavet ketchup

500 g tomater
1 løg
1 fed hvidløg
1 æble
2 spsk. olivenolie
1 banan
3-4 spsk. rosiner
1 spsk. kapers
Salt
Kværnet peber
½ tsk. paprika
2-3 spsk. æbleeddike

TIP

- Tomater bør aldrig være køleskabskolde. Kulde dræber smagen, og en fyldt skål eller kurv på køkkenbordet frister altid.

- Giv tomatretterne et nip sukker, det fremhæver smagen.

Skold og flå tomaterne. Hak løg, hvidløg og æble og svits det i olie ved lav varme 8-10 min. Løgene må ikke tage farve. Tilsæt banan skåret i tern, rosiner, kapers, tomater skåret i mindre stykker, salt, peber og paprika og bring det i kog. Lad det simre 40-45 min. evt. uden låg noget af tiden, til ketchuppen er blevet tyk og lækker. Miks ketchuppen groft eller fint med blenderstav og smag til med æbleeddike, salt og peber.
Hæld den på skoldede flasker og opbevar den koldt eller tilsæt konserveringsmiddel.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Tomater...


Tomat-terrine med
svampe

Små italienske to-
mattærter

Foccacia med sol-
tørrede tomater

Fyldte tomater med
gedeost

Toast med bønne-
creme og tomater











Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop