Opskrifter

Grillede kæmperejer

Fredag, 10. august 2012af Redaktion
Rejer fra grillen med lækkert dyp: tatar sauce, nobis sauce og rød mojo

(4 pers.)

24 rå kæmperejer
4 fed hvidløg
2 usprøjtede citroner
2 spsk. olivenolie
2 spsk. hakket, bredbladet persille
1 tsk. salt
1 tsk. paprika

Pil rejerne og kom dem i en frysepose. Pres hvidløgene og bland med saft og skal fra den ene citron. Tilsæt olivenolie, persille, salt og paprika og rør det sammen til en ensartet marinade. Hæld marinade over rejerne, luk posen til og lad dem marinere på køl i et par timer. Kom rejerne i et ildfast fad og skær den anden citron i skiver. Stil fadet direkte over kullene og grill rejerne i 15 min., vend rejerne et par gange undervejs. Grill citronskiverne et par min. på hver side og server med forskellige kolde sovse.

Tip: Rejerne kan også sættes på spid efter marinering og tilberedes direkte på grillen, men skal så kun have et par min.


Tatar sauce

2 dl cremefraiche 18% 1½ dl mayonnaise
1 spsk. limesaft
1 dl hakkede cornichoner
1 spsk. hakkede kapers
2 spsk. hakket persille
1 fed finthakket hvidløg
Salt og peber

Bland cremefraiche og mayonnaise med limesaft, cornichoner, kapers, persille og hvidløg og smag til med salt og peber.

Nobis sauce

2 pasteuriserede æggeblommer 1 tsk. dijonsennep
1 spsk. rødvinseddike
1 bundt dild
1 fed hvidløg
1 tsk. salt
2 dl koldpresset rapsolie

Blend æggeblommerne med sennep, eddike, dild, hvidløg og salt til en glat blanding. Tilsæt olien lidt ad gangen, mens der blendes, til saucen bliver tyk og cremet.

Rød mojo

1 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
1 tsk. spidskommen
½ tsk. paprika
½ tsk. salt
1 dl olivenolie

Blend hvidløg, rød peber, spidskommen, paprika og salt med lidt af olien til en fin pasta, tilsæt resten af olien lidt ad gangen, blend, til sovsen er glat og let cremet.

Madopskrift: Kristina Marckmann

GODT TIL GRILLEN

Lune sommeraftener og lækker grillmad hører sammen: Her får du 18 lækre opskrifter på forretter, hovedretter og desserter til grillen - se opskrifter her

Find flere opskrifter her...
Persillesuppe med jomfruhummere
Rejesalat med spidskål og fennikel
Ærtesupper med rejer









Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop