Opskrifter

Honningsyltede løg

Fredag, 21. august 2009af Redaktion
Spises til grillmad, dampet fisk eller som erstatning for remoulade

(4-6 pers.)

6-8 nye løg i mellemstørrelse

Lage
1 dl æbleeddike
2 spsk. honning
1½ dl kogevand fra løgene
2 kviste timian
1 lille kvist rosmarin
6 peberkorn
1 stjerneanis
1 strimmel fintskrællet appelsinskal

Pynt
Hakket persille

Skær trevlerne af løgene og det meste af toppen. Kog dem 3-4 min. i lidt letsaltet vand, gem vandet. Bland ingredienserne til lagen og bring det i kog. Stil løgene ned i lagen og kog dem ca. 10 min., til de er næsten møre. Træk gryden fra varmen og lad løgene blive kolde i lagen.
Sæt dem i køleskab, hvor de kan holde en god uges tid. Ved serveringen drysses løgene med hakket persille. Spis løgene til grillmad, dampet fisk, fiskefrikadeller i stedet for remoulade eller som del af antipasti med krydrede pølseskiver og oliven.


Madopskrift: Anne-Skovgaard-Petersen


Mere med honning...
Lakridskrydret is med frugtkompot
Honningristede solsikkefrø og græskarkerner
Baconmørbrad med aspargessalat