Opskrifter

Kyllingesalater

Mandag, 16. juni 2014af Anne Skovgaard-Petersen, foto: Carina Krugerfoto: Carina Kruger
Kyllingesalaterne laves med kogt kylling, der skal være så mør, at kødet kan rives i tynde strimler med en gaffel som pulled pork.

Her får du opskrifter på:

  • Kyllingesalat med to krydringer
  • Kyllingesalat med rygeostcreme

SE OGSÅ: 15 opskrifter med mørbrad

Opskrift på kyllingesalat med to krydringer

(6 pers.)

1 mellemstor kylling
1 Løg
Persille
Peberkorn
1 spsk. hele sennepskorn
150 g mayonnaise
1 dl cremefraiche
Ca. 2 tsk. dijonsennep
Ca. 2 tsk. karry
Chilisauce
Citronsaft
50 g bacon
2 skiver hvidt brød
Salatblade

Fremgangsmåde til kyllingesalat med to krydringer

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Muffins i massevis 15 gode opskrifter på svinemørbrad Aftensmad på 15-20 minutter (20 gode opskrifter)

Kog kyllingen meget mør på 1-1¼ time i vand tilsat et delt løg, lidt persille, salt og peberkorn. Køl kyllingen lidt af, pil kødet fra skind og ben og riv det i strimler med en gaffel. Rist sennepskornene på en tør pande ved jævn varme, til de begynder at springe på panden.

Rør kyllingekødet med mayonnaise og cremefraiche. Del det i 2 portioner og smag den ene portion til med sennep, salt, peber og citronsaft og den anden portion med karry, chilisauce, salt og peber. Skær baconskiverne over, rist dem sprøde på en pande og lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Tør panden af, skær brødet i tern og rist brødterningerne sprøde på den tørre pande ved jævn varme.

Anret salatbladene med de to slags kyllingesalat. Pynt karrysalaten med bacon og brødcroutoner og sennepsalaten med ristede sennepskorn.

Opskrift på kyllingesalat med rygeostcreme

(5-6 pers.)

2 store, hele kyllingelår
2 peberkorn
1 løg
1 laurbærblad
Timian
Salt og peber
2 æg
1 lille agurk
150 g friske, grønne asparges
Purløg

Creme
100 g rygeost 10%
½ dl yoghurt
2-3 spsk. mælk
½ tsk. sukker
Salt og peber

Tilbehør
Brød

Fremgangsmåde til kyllingesalat med rygeostcreme

Læg kyllingelårene i en lille gryde og hæld vand ved, så det dækker. Tilsæt peberkorn, løget delt i kvarte, laurbærblad, lidt timian, peber og salt og kog kyllingelårene møre på ca. 45 min.

Afkøl dem, pil kødet fra skind og ben og skær det i tern. Kog æggene 7-8 min., pil og hak dem. Flæk agurken og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i 1 cm tykke skiver og drys dem med lidt salt. Bræk enderne af aspargesene og kog dem 3-4 min. Skær dem i mindre stykker. Anret kyllingekød, æg, agurk og asparges og pynt med purløg.

Rør cremen sammen og smag til med salt, peber og sukker. Servér cremen til salaten sammen med brød.


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.