Ingredienser til lammerullepølse
(1 stk.)
Slaget af et lammebryst (ca. 800 g)
1 spsk. groft salt
Friskkværnet peber
½ tsk. stødt nellike
½ tsk. stødt allehånde
½ bdt. timian uden stilke, finthakket
1 finthakket skalotteløg,
½ bdt. finthakket kruspersille
1 tsk. husblaspulver
Saltlage
2 l vand
300 g salt
50 g sukker
Fremgangsmåde
Bland salt og krydderier med lidt husblaspulver. Bred slaget ud og fordel blandingen jævnt over det hele. Rul sammen til pølse og sy kanten sammen. Snør pølsen godt og læg den i pres. Læg pølsen i en skål, hvor den kan være med pressen. Kog lagen sammen. Hæld den afsvalede lage over pølsen, så den dækker helt. Stil pølsen med lage i køleskabet i 3 dage. Tag pølsen op og smid lagen væk. Tag pølsen ud af pressen og kog den 1 time,
til den er mør. Lad den afkøle i pressen i køleskabet uden lage eller væde ved. Rullepøsen kan holde sig 1 måned
i køleskab, når den er hel. Skær den i skiver og spis den på rugbrød med sky, karse og rødløg.
Tip: Har du ikke en rullepølsepresse, kan du presse rullepølsen mellem to skærebrætter.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Rullepølse og krydderfedt med grever
Braiseret lam med oliven og nøddepilau
Masser af gode køkkenting i Familie Journals webshop
Påskefrokost
Her får du masser af ideér til, hvad der skal spises til påskefrokosten...
Skønne retter til påskefrokosten
















Påskeæg
Æggene her kan børnene sagtens være med til at lave og ikke mindst dekorere
Find opskriften her...


Gyldne dråber
En lækker snaps, der passer godt til det traditionelle, kolde påskebord. Den er både frisk og let i smagen
Find opskriften her...




Kyllingeleverpostej uden mel og ansjosæg
Herlige, små retter - perfekt til en festfrokost
Find opskrifterne her...




Pottebrød med spinat og ost
Her er brødet, der kan spises, som det er, uden hverken smør eller pålæg. Det er både smagfuldt, blødt og lækkert
Find opskriften her...









