Opskrifter

Lammerullepølse

Tirsdag, 8. april 2014af Redaktion
En lækker og anderledes variant af den klassiske rullepølse

Ingredienser til lammerullepølse

(1 stk.)

Slaget af et lammebryst (ca. 800 g)
1 spsk. groft salt
Friskkværnet peber
½ tsk. stødt nellike
½ tsk. stødt allehånde
½ bdt. timian uden stilke, finthakket
1 finthakket skalotteløg,
½ bdt. finthakket kruspersille
1 tsk. husblaspulver

Saltlage
2 l vand
300 g salt
50 g sukker

Fremgangsmåde

Bland salt og krydderier med lidt husblaspulver. Bred slaget ud og fordel blandingen jævnt over det hele. Rul sammen til pølse og sy kanten sammen. Snør pølsen godt og læg den i pres. Læg pølsen i en skål, hvor den kan være med pressen. Kog lagen sammen. Hæld den afsvalede lage over pølsen, så den dækker helt. Stil pølsen med lage i køleskabet i 3 dage. Tag pølsen op og smid lagen væk. Tag pølsen ud af pressen og kog den 1 time,
til den er mør. Lad den afkøle i pressen i køleskabet uden lage eller væde ved. Rullepøsen kan holde sig 1 måned
i køleskab, når den er hel. Skær den i skiver og spis den på rugbrød med sky, karse og rødløg.

Tip: Har du ikke en rullepølsepresse, kan du presse rullepølsen mellem to skærebrætter.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Find flere opskrifter her...
Rullepølse og krydderfedt med grever
Braiseret lam med oliven og nøddepilau

Masser af gode køkkenting i Familie Journals webshop

Påskefrokost

Her får du masser af ideér til, hvad der skal spises til påskefrokosten...

Skønne retter til påskefrokosten